Overheerlijke gevulde chocoladetaart

Ingrediënten

Voor het deeg
• 200 g pure chocolade
• 150 g boter
• 150 g bloem
• 250 g bruine basterdsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• Snufje zout
• 3 eieren

Voor de vulling
• Sneeuwwafels
• Jam, smaak naar keuze
• Poedersuiker
• Chocolademousse

  • 150 g chocolade
  • 45 g suiker
  • 45 g poedersuiker
  • 6 eieren

Chocolademousse

De chocolademousse kan het beste een dag van tevoren gemaakt worden aangezien de mousse minimaal acht uur op moet stijven.
Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker. Verwarm de chocolade au bain marie. Sla het eierdooiermengsel door de warme chocolade. Voeg vervolgens de eiwitten toe. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft. Laat het mengsel minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.

Chocoladedeeg

Vet een bakvorm in. Bestuif deze licht met bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Hak de chocolade in stukjes en verwarm deze samen met de boter au bain marie.
Meng dan bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Klop de eieren erdoor. Voeg als laatste het boter-chocolademengsel toe. Het beslag is dik vloeibaar. Doe het in de bakvorm en bak gaar in ca. 45 minuten. Het deeg mag van binnen nog wat smeuïg zijn. Eventueel kan je de taart ook in twee delen bakken zodat je de taart niet doormidden hoeft te snijden.

Chocoladetaart

Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal een keer door als je ervoor gekozen hebt deze in één keer te bakken. Bedek de onderste helft met sneeuwwafels. Bestrijk de wafels met een laagje jam. Verdeel de chocolademousse gelijkmatig over de taart. Zorg ervoor dat de mousse luchtig blijft. Leg de bovenste taarthelft voorzichtig op de mousse. Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.

Naast bovenstaand recept kunt u ook dit recept voor Amerikaanse chocoladetaart gebruiken wanneer u een lekkere taart wilt maken.