Besparen op je rijbewijs? De juiste rijschool keuze

Gemiddeld kost een autorijbewijs €1700,00 inclusief btw, er vanuitgaande dat je het in één keer haalt met 35 lesuren à 40 euro. Het praktijkexamen zelf kost gemiddeld ook 200 euro en is bij deze berekening inbegrepen.

Toch is het mogelijk om je rijbewijs te behalen door een aantal van onze tips te gebruiken. Allereerst is het van belang dat je zo snel mogelijk je theorie examen haalt. Wat veel mensen niet weten is dat je deze zelf bij het CBR kunt reserveren. Ten eerste bespaar je hierdoor geld door het zelf te reserveren en ten tweede kun je zo snel mogelijk je theorie halen. Het grote voordeel hiervan is dat je rij instructeur minder tijd kwijt is om je de beginselen van de verkeersregels uit te leggen. Je bespaart zodoende een hoop tijd die de rijschool in plaats daarvan kan besteden aan de praktische zaken in plaats van het uitleggen van de verkeerstheorie. Kortom tip 1 is om je theorie examen te behalen voordat je begint met rijlessen of in ieder geval vóór les tien uiterlijk. Let wel: als je je theorie examen hebt behaald ben je verplicht om binnen één jaar het praktijkexamen te behalen, anders moet je opnieuw op theorie.

Naast het behalen van je theorie zijn er nog meer tips. Bij het uitkiezen van een rijschool zoeken verreweg de meeste leerlingen eerst op het internet naar informatie over rijscholen. Hierbij is het verstandig om rijscholen te vergelijken. Dit is zowel bij het autorijbewijs als het motorrijbewijs belangrijk om te doen. Je bespaart al gauw een paar euro per les en je kunt door het aanvragen van rijschool offertes vaak eerst een gratis proefles doen. Tijdens deze proefles maak je alvast kennis met de rij instructeur en krijg je een goede eerste indruk van de betreffende rijschool. En als laatste: let ook op de rijschool ervaringen/reviews die op internet al zijn verschenen over de rijschool van je keuze. Succes met je rijbewijs halen!