Besparen op leasekosten

Op veel extra geld hoeft u niet te rekenen in de toekomst en daarbij worden bijna alle producten nog steeds duurder en duurder. Een goede manier om toch wat ruimte te houden in uw budget is door geld te besparen. In dit artikel kunt u dan ook lezen hoe u geld kunt besparen op uw leasekosten als bedrijf dan wel als particulier.

Leasekosten verschillen per maatschappij

Zoals ook in elke winkel de prijzen verschillen voor dezelfde producten zo zijn er ook prijsverschillen bij leasemaatschappijen. Tip een om geld te besparen op uw leasekosten is dan ook door bij meerdere leasemaatschappijen een offerte aan te vragen en niet bij de eerste de beste redelijke offerte het contract te tekenen. En dan komen we meteen bij tip twee welke namelijk het aanvragen van een offerte betreft. Er zijn ook hier weer verschillen, soms kost een offerte wel enkele tientallen tot honderd euro waar ook genoeg leasemaatschappijen zijn die gratis een offerte voor u willen samenstellen. Ga dan ook op zoek naar leasemaatschappijen waar u gratis een offerte kunt aanvragen.

Kies de juiste leasevorm

Leaserijders hebben de optie te kiezen voor een financial of operational lease. Ook hier valt veel geld te besparen. De keuze voor financial i.p.v. operational of vice versa kan per verschillende persoonlijke situatie zeer zeker kostenverschillen met zich mee brengen. Ook is er de afweging te kiezen voor de duurdere operational lease maar vervolgens wel minder extra kosten te hebben waaronder administratie kosten. Meestal kiezen particulieren een financial lease en bedrijven een operational lease en in de meeste gevallen raden wij dit u ook aan.

Bespaar door groen te leasen

Een grote kostenpost van autorijden in het algemeen en dus ook bij leaserijden is de kostenpost brandstof. Besparen op brandstof mogelijk als de juiste keuze wordt gemaakt. Bij veel kilometers is het verstandig te denken aan een Diesel of LPG optie in plaats van een benzine auto. Nog een andere mogelijkheid die vaak wordt vergeten door bedrijven is om te kiezen voor een groene auto. Denk hierbij aan een (semi) hybride auto welke veel geld kan besparen en zeker op lange termijn met veel kilometers ten opzichte van een ‘gewone’ auto. Daarnaast zijn er enkele fiscale voordelen bij groene auto’s dus ook heir is het zeker de moeite waard deze optie te overwegen.

Maakt u de juiste keuzes bij onder andere de bovengenoemde mogelijkheden dan kunt u wel enkele duizenden euro’s besparen op lange termijn ook als particulier en zeker als bedrijf met misschien wel meerdere leaseauto’s