Geld besparen doe je met… een elektrische auto!

Geld besparen is natuurlijk een activiteit waar we ons allemaal graag mee bezig houden. Het geld dat we besparen kunnen we namelijk naar eigens wens weer aan andere dingen uitgeven. Nu is het actief besparen van geld vaak lastig, omdat je hier continu mee bezig moet zijn. Het is daarom aan te raden om passieve manieren te vinden om geld te besparen. Dit kun je doen door kosten van vaste lasten structureel omlaag te brengen. Denk hierbij aan het overstappen van abonnementen of door in een zuinigere auto te gaan rijden. Een goed voorbeeld hiervan is de elektrische auto! Omdat dit zo’n mooi voorbeeld is, vertellen we je in deze blog hoe jij geld kunt besparen door een elektrische auto.

Aanschaf elektrische auto

In de aanschaf is een elektrische auto over het algemeen duurder dan een niet-elektrische auto. Toch zou dit je niet moeten tegenhouden om een elektrische auto als de Skoda Enyaq aan te schaffen. De aankoopprijs is namelijk vaak niet de prijs die je hoeft te betalen voor een elektrische auto. Van de aanschafwaarde gaat namelijk nog een stukje subsidie af en ook op je inkomstenbelasting kun je belasting aftrekken omdat je een elektrische auto aanschaft. Onderzoek daarom voordat je een elektrische auto aanschaft goed waar je allemaal op kan besparen. Dit kan je namelijk zo enkele duizenden euro’s schelen!

Gebruik

De grootste besparing die de elektrische auto biedt is op het gebied van gebruik. Enerzijds betaal je veel minder wegenbelasting voor een elektrische auto en anderzijds betaal je veel minder voor het opladen van de auto dan dat je voor de traditionele brandstoffen betaald. Door te kiezen voor een elektrische auto als de Ford Mustang Mach E weet je dus dat je op de lange termijn enorm veel geld kunt besparen. Als je nog extra wilt besparen op het gebruik van de elektrische auto, dan kun je overwegen om zonnepanelen op jouw woning aan te laten plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer langs de weg op te laden en kun je de auto opladen met je eigen opgewekte stroom. Dit zal je onderaan de streep nog een flinke extra kostenbesparing opleveren!