Geld besparen door je nieuwe auto direct online te verzekeren

Als je een auto koopt of overneemt, komt daar een hoop bij kijken. Zo moet je de auto laten overschrijven, wat betekent dat het kenteken op jouw naam wordt gezet. En als de auto is overgeschreven, dan moet je een APK goedkeuring hebben.

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat als je eenmaal eigenaar bent van een auto, je ook gelijk een aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten.

Wettelijke Aansprakelijkheid: verplicht voor iedere autobezitter

De verplichte verzekering voor een auto heet de Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuig, oftewel WAM. Je kent deze verzekering beter onder de drie keuzemogelijkheden die je hebt als je een verzekering afsluit:
WA: de Wettelijke Aansprakelijkheid is de minimumdekking die je kan afsluiten. Je bent alleen verzekerd voor de schade die je aan anderen toe brengt
WA+ beperkt casco: naast de Wettelijke Aansprakelijkheid ben je bij deze vorm ook verzekerd voor een aantal gebeurtenissen die in de polisvoorwaarden worden genoemd. Dat kunnen bijvoorbeeld brand, diefstal en inbraak zijn
WA+ volledig casco: hiermee ben je voor vrijwel alles verzekerd. Daarom heet dit ook een allriskverzekering

Wees verstandig: sluit gelijk een autoverzekering af

Welke verzekeringsvorm je ook kiest, je bent wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten als je een auto op je naam laat zetten. Anders mag je niet de openbare weg op.

Als je onverzekerd in je nieuwe aanwinst rond rijdt en er gebeurt wat, dan ben je twee keer de pineut: er is geen verzekering die jouw schade dekt (denk eens aan de financiële gevolgen als je iemand echt serieus raakt) en je wordt door justitie vervolgd vanwege het overtreden van de wet. De boete voor onverzekerd rondrijden alleen al is 400 euro. En dat is nog afgezien van strafvervolging voor een ernstig ongeval.

Voorkom dat jou dit overkomt en sluit direct een autoverzekering af.

Met direct online verzekeren bespaar je geld

Elke verzekering geld kost nou eenmaal geld, dus het is verstandig om het aanbod van de verschillende maatschappijen online met elkaar te vergelijken. Door voor de scherpste premie te kiezen kun je al direct geld besparen.

Maar je kunt online ook het verschil tussen de polisvoorwaarden zien en zo achterhalen welke maatschappij de beste voorwaarden heeft. Misschien kies je dan niet voor de laagste premie, maar mocht er onverhoopt iets gebeuren dat weet je zeker dat je de beste keuze hebt gemaakt.