Met deze 3 tips kun je tot wel €200 per jaar besparen op je autoverzekering

Als je een auto hebt, dan ontkom je er niet aan: de autoverzekering. Iedere auto in Nederland moet verplicht minimaal WA verzekerd zijn. Ook al rijd je er bijna nooit in of is je auto niet meer zoveel waard. Een vervelende kostenpost dus, maar wist je dat je heel eenvoudig op je autoverzekering kunt besparen?

1. Kijk ieder jaar of de verzekering nog wel goed bij je past.

Je hebt vorig jaar een auto gekocht en toen heb je uitgezocht wat hiervoor de beste of goedkoopste autoverzekering is. Door hier een klein beetje tijd in te stoppen, heb je toen waarschijnlijk al flink wat geld bespaard. Nu ben je weer een jaar verder. Veel mensen realiseren zich niet dat het loont om jaarlijks te vergelijken, of hebben geen zin om zich nog een keer in die verzekering te verdiepen.Toch is het erg verstandig om dit wel te doen! Vaak kun je na een jaar alweer een stuk voordeliger uit zijn. De restwaarde is weer een klein beetje gedaald, waardoor je wellicht een iets minder uitgebreide dekking kunt kiezen. Bij oudere auto’s (ongeveer 8 jaar of ouder), is een WA dekking vaak wel voldoende. Is je auto nog niet zo oud? Dan is het verstandig om je auto iets uitgebreider te verzekeren met een WA beperkt casco dekking (bij auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud), of een allrisk dekking (bij auto’s tussen de 0 en 4 jaar). Daarnaast heb je er meestal weer een extra schadevrij jaar bij (of helaas een aantal eraf). Factoren zoals deze zorgen voor flinke premieverschillen bij verschillende autoverzekeraars. Zorg daarom dat je ook echt ieder jaar weer even checkt of je huidige verzekering nog wel de beste is.

2. Vergelijk meerdere autoverzekeringen.

Er zijn heel wat autoverzekeraars, die allemaal andere voorwaarden en premies hebben. Als je van al die verzekeraars de websites af moet gaan opzoek naar de voorwaarden, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kan dat gemakkelijker. Je autoverzekering vergelijken is helemaal gratis en binnen een minuut weet je wat voor jouw de beste opties zijn. Op een vergelijkingssite kun je in één overzicht de beste deal voor jouw autoverzekering vinden. Vul je gegevens zoals je kenteken en je adres in en de vergelijker gaat aan de slag. Vaak kun je een nieuwe autoverzekering direct online afsluiten en heb je snel je vaste lasten verlaagd!

3. Betaal kleine autoschades zelf.

Parkeerschades zijn een van de meest voorkomende schades. Als jij bij het achteruit inparkeren per ongeluk tegen een paaltje rijdt, is dit erg vervelend. ‘Maar gelukkig ben ik allrisk verzekerd’, denk je dan. Toch is het in sommige gevallen verstandig om deze schade niet te melden bij je verzekering, maar deze zelf te betalen, omdat dit voordeliger is. Als je een schade claimt, hoe klein dan ook, val je namelijk terug in je schadevrije jaren. Dit is een belangrijke factor voor autoverzekeraars, waardoor je in de toekomst een hoop korting misloopt.