Tips om een autoverzekering te vergelijken

Een autoverzekering vergelijken kan ik iedereen aanraden. Aangezien het verzekeren van je auto(s) vaak een grote post is in je huishoudboekje kan je dit natuurlijk het beste zo slim mogelijk doen.

Mocht je een andere auto hebben aangeschaft of ben je van plan over te stappen ga dan niet blind af op het advies van één vergelijkingswebsite. Probeer er meerdere uit omdat niet elke website de zelfde verzekeraars vergelijkt. Hierdoor kan het soms zijn dat je via een ‘minder bekende’ vergelijkwebsite een betere deal kan vinden dan via de grote websites.

Laat je verder ook niet te veel leiden door de lokkertjes welke de verzekeraars je aanbieden. Kreten als ‘eerste maand gratis’ en ‘gratis APK voor je auto’ klinken natuurlijk erg leuk maar in praktijk kan het soms tegen vallen. Probeer voor je zelf altijd na te gaan of de deal echt interessant voor je is; zit je bij een vaste dealer? Kijk dan of de gratis APK wel bij je eigen dealer gedaan mag worden. De eerste maand gratis is natuurlijk mooi meegenomen maar als je de maanden er na meer gaat betalen heb je er natuurlijk weinig aan. Bereken daarom voor je zelf of de aanbieding echt uit kan en of je hem gaat gebruiken. Schrik natuurlijk niet af van aanbiedingen, sommige aanbiedingen zijn namelijk echt de moeite waard!

Bekijk verder reviews van andere consumenten over de verzekeraar. Wat is hun ervaring met de verzekeraar? Hoe werd de schade voor deze consumenten opgelost? En zijn ze tevreden over bijvoorbeeld de klantenservice van de verzekeraar? Let hierbij wel op dat je vaak op vergelijkingswebsites de extremen vind. Mochten de verzekeringen gewoon goed bevallen zijn de mensen namelijk niet snel geneigd om een ervaring achter te laten. Alleen als het erg goed (of juist erg slecht) bevallen is wordt er vaak een ervaring achter gelaten. Let ook op de datum van de geplaatste ervaring. Een ervaring van een aantal jaar geleden kan heel goed niet meer relevant zijn doordat de verzekeraar het probleem, bijvoorbeeld een slechte klantenservice, inmiddels al heeft aangepakt.

Lees tot slot goed de voorwaarden van de verzekeraar door. Wat valt er nog precies onder je verzekering en wat wordt en nou wel en niet gedekt. Het is misschien niet het leukste werk maar het kan je later natuurlijk een hoop problemen besparen! Hopelijk kan jij met deze tips veel geld besparen op je autoverzekering!