Tips voor het besparen op je autoverzekering

Bereken je premie, kies je pakket en klaar ben je, jouw auto is verzekerd. Een autoverzekering is makkelijk af te sluiten. Maar hoe weet je nu zeker dat je gekozen hebt voor het juiste pakket? En nog belangrijker, hoe weet je dat je niet teveel betaald voor je autoverzekering? Nou, door niet zomaar lukraak een verzekeringsmaatschappij uit te kiezen en door even goed na te denken en te bekijken wat je nu precies nodig hebt qua autoverzekering, kun je een hoop ellende en geld besparen.

Welke autoverzekering past bij jouw auto?

Iedereen die in Nederland een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht een autoverzekering af te sluiten. De WA autoverzekering is daarbij de meest gekozen autoverzekering. De WA dekking is geschikt voor auto’s ouder dan 12 jaar. Schade die jij tijdens het rijden veroorzaakt bij anderen, wordt hierbij vergoed. Heb jij een auto die tussen de 6 en 12 jaar oud is dan kun je het beste kiezen voor een Beperkt Casco dekking. Je bent dan naast schade die je veroorzaakt bij anderen, ook verzekerd voor brand en explosie, inbraak en diefstal, storm, hagel en overstroming, schade door dieren en ruitschade. Heb jij een vrij nieuwe auto, niet ouder dan 6 jaar? Dan is een All Risk dekking het beste voor jou. Je bent dan ook verzekerd voor alle soorten aanrijdingen en daarbij ook voor de schade aan je eigen auto en vandalisme. Je begrijpt dat de WA autoverzekering de meest goedkope variant is en de All Risk het hoogste maandbedrag heeft.

Je autoverzekering uitbreiden met de hoognodige aanvullende dekkingen

Je WA, Beperkt Casco of All Risk autoverzekering kun je uitbreiden met de nodige aanvullende dekkingen. Je betaald voor deze aanvullingen vaak een klein bedrag in de maand maar het kan je, op het moment dat er onderweg problemen ontstaan, veel ellende schelen. Kies de aanvullende dekkingen die bij jou passen.

Verschillende aanvullende dekkingen

Zit jij bijvoorbeeld veel op de weg en ben je geen lid van de ANWB? Dan kan een aanvullende dekking “pechhulp” wellicht een goede keus zijn. Als je met pech langs de weg komt te staan, dan zorgt je autoverzekering voor vervangend vervoer of reparatie ter plekke. Heb je vaak passagiers bij je en wil je voor hen het allerbeste, dan kies je voor een inzittendenverzekering. Een aanvullende dekking “rechtsbijstand” wordt gekozen door meer dan de helft van de autobezitters. Hiermee ben je bij verkeersconflicten verzekerd van deskundige en juridische hulp, ook in het buitenland. Wil je graag de nieuwwaarde van je auto verlengen zodat je bij diefstal of totaalverlies een gelijkwaardig voertuig kunt terugkopen? Dan kies je voor de aanvullende verzekering “Verlengde Nieuwwaarde of Verlengde Aanschafwaarde”. En wanneer je bij schade het liefst zelf wilt bepalen naar welke garage je jouw auto brengt voor reparatie zonder daarvoor te hoeven bijbetalen, dan kies je voor een vrije reparatiekeuze.