Welke autoverzekering past het beste bij u?

Op Tipsvoorbesparen is al veel geschreven over het besparen op een autoverzekering. Een veel genoemd argument om dit te kunnen doen is vergelijken. Op onze website weten we hier alles van. Door te vergelijken zien we dat onze bezoekers tot wel honderd euro per jaar kunnen besparen simpelweg door over te stappen naar een andere verzekeraar. Ook kan het shoppen bij de verzekeraars de moeite lonen, kijk eens naar welke verzekeraar leuke acties heeft. Over deze vormen van besparen gaat deze blog niet.

Waar veel mensen niet of nauwelijks naar kijken is of het type autoverzekering nog wel bij hun auto en hun financiële situatie past. Op onze website maken we onderscheid tussen drie soorten verzekeringen, te weten; WA verzekeringen, WA + beperkt casco en all-risk verzekeringen. Maar welke verzekering past nou het beste bij uw situatie?

WA verzekering

De WA verzekering is de minimale verzekering die u moet hebben. Deze verzekering zorgt er voor dat als u schade rijd de kosten van de derde partijen vergoed worden. De schade aan uw eigen auto zullen bij deze verzekering voor uw eigen rekening zijn.

WA + beperkt casco

Deze verzekering verzekerd net als de WA verzekering ook de schade die u moet betalen aan derden indien u een ongeval of schade veroorzaakt. Waar de WA verzekering schade aan uw eigen auto niet vergoed zijn er bij WA+ beperkt casco wel een aantal gevallen waarin de verzekeraar de schade aan uw auto vergoed. Dit kan bijvoorbeeld zijn als uw auto schade oploopt door storm of brand. Ook kan de schade welke door toedoen van vandalisme veroorzaakt is vergoed worden. Wat er exact vergoed wordt hangt van uw verzekeraar af.

All risk verzekeringen

Bij deze verzekering wordt alle schade aan uw auto vergoed. Mocht u bijvoorbeeld zelf schade rijden door tegen een paaltje aan te rijden kunt u deze schade claimen bij uw verzekeraar.

Zoals u waarschijnlijk wel verwacht is de All risk autoverzekering het duurst, hier betaald u maandelijks de meeste premie. De WA verzekering is het goedkoopst. Wat ik u wil aanraden is om een maal per jaar uw verzekeringspolis er bij te pakken en te kijken of de verzekering nog wel bij u past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u toen u uw auto aanschafte koos voor een All risk verzekering vanwege de hoge waarde van de auto. In de loop van de tijd zal u auto minder waard worden, u kunt uzelf dan nog afvragen of het u waard is om een hogere premie te betalen voor de auto. Waar u voor kiest is heel persoonlijk, kiest u voor zekerheid dan zult u bij de All Risk verzekering blijven. Wilt u echt besparen dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld naar een WA of WA + Casco verzekering over te stappen. Kortom; kijk eens naar uw autoverzekering en vraag bij uzelf af of deze nog bij uw situatie past.

Let wel op dat de bovengenoemde verzekeringstypes inhoudelijk per verzekeraar kunnen verschillen. Kijk dus altijd goed wat er bij uw verzekeraar gedekt wordt en wat niet!