4 gouden energie bespaartips

De eerste en meestal wel bekende tip om geld te besparen op energie: vergelijk de energie aanbieders goed en wacht op acties. Ieder jaar kan je weer overstappen en een leuke bonus te ontvangen!

Tip 2: Ventileer uw woning elke dag zo’n 15 à 20 minuten en zet dan ook de thermostaat tijdelijk lager. Zo verbruikt u geen overbodige energie. Ventilatie voorkomt vochtoverlast. Het verwarmen van een vochtige woning kost ook veel meer energie dan het verwarmen van een droge woning.

Tip 3: Kook zoveel mogelijk met deksel, want zonder deksel wordt driemaal meer energie verbruikt. Met een snelkookpan kookt u sneller en bespaart u 40 tot 70% energie, terwijl het eten meer smaak en vitamines behoudt.

Tip 4: In het voorjaar wordt regelmatig de tuinslang gepakt om de tuin te sproeien. Door een regenton aan te schaffen met een inhoud van 100 tot 150 liter kunt u per jaar zo’n 7000 liter drinkwater besparen. Gebruik dit regenwater niet alleen om de tuin te sproeien, maar ook voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld het wassen van de auto. Een eenvoudige, plastic regenton kost circa € 45,- en is te koop bij onder andere tuincentra.