Besparen door energie aanbiedingen te vergelijken

Je kan eenvoudig veel geld besparen door ieder jaar over te stappen naar energie aanbiedingen. Deze bestaan vaak uit welkomstkortingen of cadeau’s. Zo krijg je bijvoorbeeld een gratis tablet of cadeaubon.

Alle energie aanbiedingen op een rijtje

Het is aan te raden om ieder jaar over te stappen op energie aanbiedingen. Zo kan je namelijk ieder jaar profiteren van welkomstkortingen en/of cadeau’s. Bij gas en stroom contracten kan je vaak kiezen tussen cadeau’s en kortingen. Bij een enkel gas of stroom contract worden alleen maar kortingen aangeboden.

Let echter wel op dat wanneer je voor een cadeau kiest, zoals een gratis tablet, je vaak langer aan een contract vast zit. Kies je bijvoorbeeld voor een cashback actie of korting op je jaarafrekening, dan kan je meestal kiezen voor een éénjarig contract.

Aandachtspunten bij energie aanbiedingen vergelijken

Bij het vergelijken van energie aanbiedingen moet je op een aantal onderdelen letten: de aanbieding, looptijd van het contract, de energie- en gastarieven en natuurlijk welke leverancier je wilt. De energie- en gastarieven veranderen vaak niet wanneer deze in samenwerking zijn met een energie aanbieding. Het vastrecht kan echter wel verschillen. Let daarom goed op hoe hoog het vastrecht is bij de aanbiedingen. Wat daarnaast nog belangrijk is, dat je moet bedenken of je vaste of variabele tarieven wilt. Over het algemeen zijn bijna alle energie aanbiedingen in samenwerking met vaste energietarieven.

Het kan natuurlijk zijn dat je niet een contract wilt aanschaffen bij een bepaalde energieleverancier of juist wel. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om groene stroom te gebruiken, dan is het aan te raden om te kiezen voor Qurrent, Pure Energie of Engie. Deze leveranciers hebben groene stroom hoog in het vaandel staan.