Led lamp

Besparen door het gebruik van LED verlichting

Het is ondertussen wel bekend bij het grote publiek: de voordelen die LED verlichting met zich meeneemt. Zo is het bijvoorbeeld duurzaam en het verbruikt minder energie, dus is het beter voor het milieu. Maar voor veel mensen weegt een andere kwestie misschien nog wel zwaarder. Het is immers ook door o.a. de energiebesparing goedkoper! Maar hoeveel goedkoper ben je uit met LED lampen, zoals bijvoorbeeld een LED TL buis?

De aanschaf is duurder

Inderdaad, LED lampen zijn duurder. Dus zal je eerst wel even moeten investeren in je nieuwe LED TL verlichting of bijvoorbeeld een LED paneel. Maar ook dat wordt steeds goedkoper, waardoor deze drempel ook steeds makkelijker te nemen is. Door het besparen ben je echter nu al uiteindelijk goedkoper uit. Nu is het een beetje lastig om echt voor te berekenen hoeveel je dan bespaart, omdat het type lamp uiteraard uitmaakt. En ook de mate van gebruik.

Waarop bespaar je met LED lampen?

Een LED lamp gaat langer mee, hierdoor hoef je dus minder vaak een lamp te vervangen. Dat betekent dus simpelweg dat tegenover de aanschaf van 1 duurdere LED lamp het aanschaffen van meerdere andere lampen staat. Vanzelfsprekend kom je dan alsnog goedkoper uit! Zeker als je weet dat de levensduur van een LED gemiddeld 10 tot 25 keer langer is dan die van een halogeenlamp! En als je dan weet dat de oude, vertrouwde gloeilamp al twee keer zo snel opraakte dan een halogeen… Daarnaast verbruikt de LED veel minder energie. Hierdoor zal je energierekening dus ook nog eens omlaag gaan. Dat is op 1 lamp al een besparing, maar als je dat voor alle lampen in huis doet zal het uiteraard leuk op kunnen lopen.

Maar kan LED wel overal?

Ja hoor, LED verlichting is er in allerlei soorten en maten. Zelf je oude TL buis kan je eenvoudig vervangen door een LED TL balk. Een groot voordeel naast de besparing is hierbij dus ook nog eens dat de LED TL lamp niet vaak vervangen hoeft te worden. Zeker in fabriekshallen of andere hoge gebouwen kan dit nogal eens een hele onderneming zijn! Hoef je hierdoor geen andere mensen in te schakelen, dan zou dat zelfs ook nog een kostenpost kunnen schelen! In dit geval biedt een LED TL buis kopen dus extra voordeel! En er is nog veel meer mogelijk. Voor iedere plek waar verlichting nodig is, is er wel een LED lamp te vinden die er helemaal bij past.