besparen

Besparen op energierekening met 3 simpele methodes

Hoe goedkoper hoe beter. Er zijn veel verschillende manieren om te besparen op je energierekening. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Wij geven je drie tips hoe je dit het best aan kunt pakken!

Doe het zelf

Onnodig te veel betalen is natuurlijk zonde. Energieleveranciers vergelijken is een simpele maar efficiënte manier om kosten te besparen. Op basis van je persoonlijke eisen en verbruik kun je uitzoeken welke leverancier het beste bij je past, dit is mogelijk via verschillende websites. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in je eigen energieverbruik, bijvoorbeeld door de slimme meter te gebruiken. Dit is een digitale meter die leverancier en netbeheerder op afstand kunnen uitlezen, meterstanden doorgeven is dus niet meer nodig. Wees je bewust van je eigen, met name onnodig energieverbruik. Pak een douche in plaats van een bad, hang de was op in plaats van een droger te gebruiken, en plaats de koelkast niet naast een fornuis, kachel of oven.

Laat de zon meehelpen

Een bekende vorm van besparen op je energierekening die tevens winstgevend en milieuvriendelijk is, zijn zonnepanelen. Deze panelen worden in de meeste gevallen op het dak geplaatst en het voordeel is dat je zelf stroom opwekt, en hierdoor minder stroom van het energienet gebruikt. Op termijn verdien je de aanschafwaarde van de panelen terug en daarnaast scheelt het je in de maandelijkse kosten.

Isoleren bespaart

Isoleren is een zeer effectieve manier van energiebesparing, raamdecoratie is hier een voorbeeld van. Als je je huis een sfeervolle look wil geven, zijn vouwgordijnen een goede optie. Warme en koude lucht worden door de stof van het gordijn tegengehouden, waardoor het ’s winters warm blijft in huis. Daarnaast heeft het vouwgordijn een zeer geluiddempende werking, erg functioneel dus! Bij goedkope plissegordijnen blijft er door de honingraatstructuur lucht tussen de stof zitten, wat ook zorgt voor een goede isolatie. Deze plisségordijnen zijn daarnaast erg veelzijdig en passen op bijna alle raamtypes.

Welke aanpassingen doe jij om jouw energieverbruik te verminderen?