Besparen op koelkast en diepvries

De diepvries en koelkast verbruiken veel energie. Vooral in de zomer als de temperatuurverschillen groot zijn tussen de buitenlucht en in deze apparaten verbruiken deze apparaten veel stroom. Met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat deze apparaten minder verbruiken:

  • Ontdooi de diepvries regelmatig. Een diepvries met ijsvorming heeft minder ruimte en moet harder zijn best doen om de inhoud te bevriezen.
  • Zet de koelkast en de diepvries op een logische plaats. Dit is een koele plek met weinig direct zonlicht. Zorg ook dat deze apparaten niet naast een warmtebron zoals een fornuis staan.
  • Zorg ervoor dat de koelkast en diepvries genoeg ruimte hebben aan de achterkant. Hier moeten deze apparaten hun warmte kwijt dus een goede luchtstroom zorgt voor minder verbruik.
  • Heb je een koelkast in de schuur staan? Zet deze uit als het buiten koud is. De buitenlucht zorgt er al voor dat de producten gekoeld worden.
  • Ga je op vakantie? Zet dan de koelkast en diepvries uit, haal de stekker eruit en zorg dat alle producten op zijn. Dit scheelt stroom, de diepvries is gelijk ontdooit en u hoeft de laatste dagen bijna niks te kopen.

Wil je meer stroom besparen? Ga dan eens energieprijzen vergelijken in deze energie prijsvergelijker.