Gratis douchen en je huis verwarmen met een zonneboiler

Gratis douchen is nu mogelijk. Evenals je huis opwarmen met zonnewarmte. Dat kan door energie te besparen op gas met een zonneboiler.

In plaats van een hoogrendement ketel wordt er een zonneboiler geplaatst. Let er wel op dat er voldoende ruimte is voor de boiler want hij is vrij groot. De zonneboiler wordt verbonden met zonnecollectoren op het dak. Deze zonnecollectoren vangen de zonnestralen op die de vloeistof in de zonnecollectoren doet verwarmen. Wanneer de vloeistof warm genoeg is, dan vertrekt deze naar de zonneboiler om het water te verwarmen.

Voor de centrale verwarming wordt dit verwarmde water dan naar de radiotoren in huis getransporteerd. Wanneer de zon niet toereikend is wordt er met gas bijverwarmd. Zo zit je nooit zonder warmte. Bij het douchen wordt ook dit opgewarmde water ook gebruikt. Op een vrij zomerse dag kan het voorkomen dat je gratis een warme douche kan nemen om dat dan het warme water volledig door de zon is opgewarmd.

Zonneboilers zijn via erkende installatie bedrijven te verkrijgen. Vind de dichtsbijzijnde in de buurt door op internet bij site op het gebied van milieu of bij een bekende HR ketel gigant zoals Atag.

De zonneboiler veelal met subsidie worden aangeschaft. Vraag bij de gemeente of de overheid welke subsidie er beschikbaar is. Door de ontwikkelingen op het gebied van zonneboilers is de aanschaf voor zonneboilers goedkoper geworden. De aanschaf wordt beloond met gehalveerde energie rekeningen van het energiebedrijf. De hoeveelheid gas die nu nodig is om het huis te verwarmen of te gaan douchen is een stuk minder geworden, zo kan je veel geld besparen! Gratis douchen, wie wil dit nu niet?