Isoleren, goed voor milieu en portemonnee

Isolatie leidt tot minder energieverbruik en daardoor besparing op energiekosten. Bovendien zorgt goede isolatie voor waardevermeerdering van je onroerend goed. Een investering in isolatie is dus zeer de moeite waard.

Nieuwe woningen worden tegenwoordig CO2-neutraal gebouwd. Dat is mooi, maar 90% van het onroerend goed is bestaande bouw. Onderstaande tips gelden voor bestaande bouw. Toepassing ervan levert een bijdrage aan een beter milieu en bespaart kosten.

5 tips om te isoleren

– Radiatorschermen
Plaats een reflecterende plaat achter de radiatoren, die onder het raam of tegen een buitenmuur staan.
– Deurdrangers
Via open deuren gaat veel warmte verloren. Deurdrangers zijn een snelle en goedkope oplossing om dit te voorkomen. De deur sluit zichzelf.
– Kieren en naden
Kieren en tochtnaden laten veel warmte ontsnappen. De oplossing is snel, simpel en goedkoop: deurrubbers en tochtstrips voor bewegende delen, kit of PUR-schuim voor vaste delen.
– Dubbel glas
Vervang enkel glas of ‘oud’ dubbel glas door HR-glas. HR-glas verliest 75% minder warmte dan enkel glas en zo’n 50% minder dan ‘oud’dubbel glas. Hiervoor is subsidie beschikbaar.
– Vloer, muren en dak
Isolatie van vloeren, muren en het dak levert een flinke besparing op in verwarmingskosten. Hiervoor zijn verschillende technische mogelijkheden en subsidies beschikbaar.

Conclusie

Isolatie van onroerend goed levert een belangrijke bijdrage aan een beter milieu. Bovendien leiden kostenbesparingen en subsidies tot aantrekkelijke financiële voordelen.