Minder hoge vaste lasten met deze tips

Je kunt op verschillende manieren vele euro’s besparen. Zeker in deze tijd is het belangrijk om eens naar je vaste lasten te kijken en hierop te besparen. Bij de meeste mensen zitten de kosten in de energierekening, maar ook hierop kun je flink besparen met een aantal kleine aanpassingen. Zo kun je slimme led verlichting installeren en de thermostaat een graadje naar beneden zetten. Dit soort kleine aanpassingen kunnen je veel geld opleveren in een jaar tijd. Zeker wanneer je nog oude gloeilampen gebruikt kun je met smart verlichting een grote stap zetten. Hetzelfde geldt voor een “domme thermostaat”. Met slimme producten kun je veel geld besparen. 

Slimme besparingen in huis met verlichting

In veel huishoudens is de energierekening een hoge kostenpost. Door een aantal slimme gadgets in je huis te installeren kun je hier flink op besparen. Dit komt door de technologie die je hierbij helpt. Slimme gadgets kunnen zichzelf namelijk uitschakelen of helpen bij het verlagen van het energieverbruik. Ook de investering in slimme producten is tegenwoordig niet meer zo hoog. Voor een paar tientjes koop je al een Philips hue starter kit waarmee je vele euro’s op jaar kunt besparen. Afhankelijk van je energierekening kun je zo’n starterspakket al binnen een jaar terugverdienen. De slimme software in de lampen kun je namelijk programmeren. Ze zullen dan alleen inschakelen wanneer jij dit wilt en je kunt ze overal ter wereld ook weer uitschakelen of hiervoor een automatisering maken in de app.

Meer slimme gadgets

Naast slimme verlichting kun je met andere gadgets veel geld besparen. Allemaal hebben ze zo hun voordelen en manieren om je energierekening te verlagen. Naast het besparen van geld leveren ze ook een stukje extra comfort en werken ze bijna allemaal met elkaar samen. Zo kun je je thermostaat verlagen door dit te vragen aan je slimme speaker of de verlichting in de gang uitschakelen met een voice command. Met smart stekkers kun je je energieverbruik monitoren en bijsturen waar nodig. Tegenwoordig komen er steeds meer gadgets op de markt die allemaal zo hun voordelen hebben.