3 heerlijke en voordelige recepten voor thuis

Heb je voor jezelf de doelstelling gesteld om aan de slag te gaan met een gezond voedingspatroon? Bijvoorbeeld omdat je de nodige kilo’s wilt verliezen? Of omdat je het goede voorbeeld wilt geven aan de kids? In dat geval zoek je constant naar nieuwe en gezonde recepten, die ook nog eens erg voordelig zijn. Inspiratie nodig? In dit blog geven we je een paar handige tips om in de supermarkt mee aan de slag te gaan.

Tover de lekkerste pasta’s op tafel: voedzaam en gevarieerd

Het koken van een pasta is altijd een goed idee. Investeer dan wel meteen in volkoren pasta in plaats van een witte pasta. En de ingrediënten? Daar kun je ook enorm in variëren. Denk daarbij aan heerlijke groenten, burrata of een stukje vis. Het maken van een pasta is daarnaast ook het perfecte recept voor liefhebbers van vlees. liefhebbers van vis of liefhebbers van de vegetarische keuken. Het maakt niet uit wat voor combinaties je gaat maken, je tovert altijd een feestelijke maaltijd op tafel.

Blijf in de Italiaanse sferen door een gezonde pizza klaar te maken

Dat de Italiaanse keuken bij veel mensen erg in trek is, is helemaal niet zo gek. Er is immers enorm veel mogelijk voor de recepten en het eten is natuurlijk enorm lekker. Wist je dat je het maken van een pizza ook net even wat gezonder in kunt steken? Ga zorgvuldig om met het maken van de bodem en bekleed de pizza met bijvoorbeeld een zelfgemaakte tomatensaus en lekker veel groenten. Hierdoor vult de pizza van de beste pizzastenen meteen goed en je weet ook nog eens zeker dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het beste van alles, is dat het maken van een pizza leuk voor het hele gezelschap is.

Voeg meer groenten en fruit aan je voedingspatroon toe en geef je lichaam een boost

Het belangrijkste van alles is dat je vooral meer groenten en fruit eet, bijvoorbeeld van de barbecue met een van de top 10 bbq matten. Probeer dus om ongezonde snacks vaker links te laten liggen en geef je lichaam een boost met gezonde alternatieven.