Kersen-walnotentaart

Ingrediënten:

2 eieren, losgeklopt;
200 gram suiker;
1 theelepel vanille-essence;
150 gram bloem;
1 theelepel bakpoeder;
½ theelepel zout;
100 gram gehakte walnoten;
1 grote pot kersen, ontpit en uitgelekt.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Roer de eieren met de suiker en de vanille-essence tot een lichte massa. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven het eiermengsel. Schep dit vervolgens door het eiermengsel. Voeg de gehakte walnoten toe en roer deze door het deeg. Voeg als laatste de uitgelekte kersen toe.

Doe het deeg in de springvorm en strijk het glad. Laat de taart ongeveer 30 minuten in de oven staan, totdat de bovenkant goudbruin is. Steek een spies in het midden van de taart. Als deze er droog uitkomt, dan is de taart gaar. Lekker met een toefje slagroom.