Ingrediënten
250 g macaroni grande (zak a 500 g)
1 pak gebroken sperziebonen (voordeelverpakking, 500 g)
1 schaal runderchipolata (300 g)
3 eetlepels olijfolie
1 ui, in partjes
1 pot tomatensaus, Sugo Isolana (450 ml)
½ zakje gemalen kaas, Goudse oud (à 175 g)
Bereiding
Kook de macaroni grande met de sperziebonen in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking van de macaroni. Snijd de runderchipolata in stukjes van 2 cm. Verhit in een kleine braadpan of diepe koekenpan de olie en bak de stukjes worst goudbruin, voeg de ui toe en roerbak 5 minuten. Voeg de Sugo Isolana toe en breng de saus aan de kook. Giet de macaroni met bonen af. Schep ze bij de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de macaroni met gemalen oude kaas.
Chipolataworstjes in de reclame bij Lidl, week 33.
Prijs per persoon €1,15.
Bron: Receptkaarten 26 27 09