Recept restje wintergroenten

De winter is voorbij en de lente is in aantocht. Je hebt dan toch nog wat wintergroenten in de groentela van je koelkast. Wat kun je daar nu mee doen?

Een wintergroente schotel maken. Je hebt nodig; een winterpeen, een halve of kwart koolraap en een blikje erwten. Andere opties zijn; twee stelen prei, een kwart witte kool, een paar spruitjes, een stukje spitskool of een pastinaak.

Verhit de olie of boter in de koekepan en roerbak de groenten een voor een in de schotel. Begin met de harde groenten en eindig met de zachte groenten. Na een paar minuten kun je een (kokend) water toevoegen met een stukje bouillonblokje en laat dan ongeveer tien minuten tot een kwartier koken. Voeg niet teveel water toe zodat de groenten bijna droog koken. Doe de laatste paar minuten het blikje erwtjes erbij. Proef na kooktijd voorzichtig of de groenten zacht en gaar zijn want dan kan het worden opgediend.

Dit gerecht is snel klaar en kan worden geserveerd met gebakken aardappelen met mayonaise of aardappelpuree en een balletje gehakt of hamburger.

Eet smakelijk.