Tartaar met gebakken appel en ketjapsaus

Ingrediënten

50 g boter
1 grote appel, geschild in 4 dikke schijven
4 tartaartjes
zout en versgemalen peper
1 teentje knoflook, geperst
3 eetl. ketjap manis
aluminiumfolie

Bereiding

Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelschijven aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak het vlees 2 minuten per kant. Schep de tartaartjes uit de pan. Roer knoflook en ketjap door het bakvet. Serveer de warme appelschijven op de tartaartjes en giet de saus erover.

Tips

Bestrooi de tartaartjes eens met gefrituurde uitjes (potje).
Vervang de tartaartjes door hamburgers.

Variatie

Lekker met gebakken aardappels en tomatensalade.

Biefstuk tartaar in reclame bij: Plus, week 33

Prijs gerecht p.p. 0,95 euro
Bron: Plus