tattoo zetten

Zo bereid je je voor op het plaatsen van een permanente tattoo

Het zetten van een permanente tattoo kan een zeer spannende keuze zijn. Wellicht denk jij er al een geruime tijd over om een permanente tatoeage te zetten in plaats van steeds een nep tattoo te kopen, maar twijfel je bijvoorbeeld nog of je dit op de langere termijn nog steeds wil en niet zat raakt. Ook kan het lastig zijn om de juiste plek voor een tattoo te vinden. Het is van belang dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat zodat spijt in de toekomst voorkomen kan worden.

Volledig achter je beslissing staan

Allereerst moet je volledig overtuigd zijn dat je een tattoo gaat nemen. Bestaan er enige twijfels, denk er dan nog eens rustig over na. Overhaaste beslissingen zijn nooit goed. Wanneer je er helemaal over uit bent dat je een permanente tatoeages wil gaan laten zetten, dan is de logische vervolgvraag die je moet stellen: wat voor soort tattoo wil ik op mijn lichaam plaatsen? Het kan geen kwaad daar eens kritisch over na te denken. Wanneer de tatoeage eenmaal is geplaatst, dan kan deze niet zomaar worden weggehaald. Misschien wil je een eerbetoon brengen aan een overleden persoon of een ander belangrijk iemand die veel voor je (heeft) betekend in je leven. Alles is mogelijk en de keuze is enorm. Je kunt zelf ook je tattoo laten ontwerpen; hiermee maak je de permanente tattoo echt persoonlijk.

Het uitkiezen van een tattooshop

Daarnaast dien je je af te vragen waar je de tattoo wil plaatsen. Bijvoorbeeld op je bovenarm, je been of je enkel? Het is belangrijk dat je je hier goed door laat adviseren. Zoek daarom een vertrouwde en juiste tattooshop uit. Maak gebruik van internet en je netwerk om de beste tattooshop uit te kiezen die uitstekende kwaliteit levert.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de tattoo in één keer te zetten. Dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte van de tatoeage. Laat je daarom goed informeren tijdens het gehele proces. Op neptattoo.nl zijn er overigens nog veel meer tips te vinden.