10 bespaartips voor een voordelige dag uit!

Het duurt nog maanden voor het weer vakantie is! Ga daarom eens gezellig een dagje weg met het hele gezin, zodat je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthoudt. Een dagje naar een attractiepark of de dierentuin is leuk voor iedereen. Helaas zijn de prijzen van deze dagjes uit de laatste jaren erg gestegen. Bovendien krijg je na drie keer in de achtbaan behoorlijk trek en zijn de broodjes, frietjes en andere etenswaren vaak flink aan de prijs. Daarom hebben we onze bezoekers gevraagd om hun persoonlijke bespaartip. Van rommelmarkt tot groepskorting: er valt op heel veel manieren te besparen!

Marije (36): “Voordat we naar een pretpark gaan kijk ik altijd eerst op internet of er ergens kortingsbonnen of kortingscodes verkrijgbaar zijn. Uitmetkorting.nl verzamelt dit soort kortingsacties, die je anders nooit ontdekt had. Al bespaar ik maar een paar euro per kaartje, met een gezin met vier kinderen is dat al gauw twintig euro die ik in m’n zak steek.”

Anita (44): “Ik heb twee kinderen van acht en tien, die gek zijn op knuffeldieren en andere souvenirs. Tijdens een dagje uit willen ze dan ook graag even in de souvenirshop kijken. Om te voorkomen dat ze me de oren van de kop zeuren om een dure beer krijgen ze allebei een vast bedrag, vijf euro bijvoorbeeld. Dat mogen ze uitgeven aan souvenirs, maar daar moeten ze ook een eventueel ijsje of zakje snoep van betalen. Zo leren ze de waarde van geld kennen en geef ik niet meer uit dan ik van plan was.”

Jolanda (50): “Een simpele tip: Neem je eigen boterhammen, pakjes drinken en snoepjes mee. Ik maak voor een dagje pretpark altijd feestelijke sandwiches, of beleg wraps met roomkaas, sla en ham. Zo heb je een gezonde lunch voor een fractie van de prijs van een bakje friet! Ik bewaar de lunch in een koeltas die ik over mijn schouder kan hangen, zodat het lekker fris blijft.”

John (25): “Het klinkt een beetje gek, maar mijn bespaartip is: ‘ga zo vroeg mogelijk’. Wanneer je al vroeg voor de poorten van het park staat heb je het meeste waar voor je geld. Je hoeft niet te wachten bij populaire attracties en kan drie keer achter elkaar in de achtbaan.”

Lola (34): “Mijn tip is vooral: ga niet in het hoogseizoen! Ga in de zomermaanden naar gratis dingen, zoals het strand en in de winter, wanneer parken vaak goedkoper zijn, naar een pretpark. Bovendien is het dan ook vaak minder druk.”

Suzan (36): “Mijn twee dochters hebben laatst zelf hun bezoek aan de Efteling verdiend. Op de rommelmarkt hebben ze kleding, speelgoed en prullaria verkocht. Van dat geld konden ze hun kaartjes voor de Efteling betalen. Een ander voordeel: ik was van de oude troep in huis af!”

Jaap (65): “Als voorzitter van een actieve vereniging heb ik gemerkt dat het per persoon veel goedkoper is als je met een groep komt. Het geldt niet voor alle parken, maar bij veel uitjes krijg je vanaf 10, 15 of 20 personen groepskorting. Verzamel dus je hele voetbalteam, alle vrienden met aanhang of de hele familie voor een dagje uit.”

Corien (41): “Ik doe altijd mee aan puzzels, prijsvragen en slagzinnen. Hierbij worden vaak kaartjes voor dagjes uit verloot. Natuurlijk is het geen waterdichte methode, maar wie niet waagt, wie niet wint!”

Aïsha (28): “Na een dag in een attractiepark of dierentuin willen de kinderen graag een ijsje. Ik beloof ze dan altijd dat we op de terugweg een ijsje halen. Een waterijsje van een snackbar onderweg is veel goedkoper dan een duur ijsje in het park!”

Marianne (45): “Ga op de fiets of met het openbaar vervoer, zodat je geld bespaart op parkeerkosten en brandstof. Kinderen tot twaalf jaar mogen treinen met een Railrunner, zodat het nog goedkoper is. De trein lijkt prijzig, maar vaak is het goedkoper dan de parkeerkosten en brandstof van je auto bij elkaar opgeteld.”

Zo zie je: met een paar kleine ingrepen bespaar je veel geld op je bezoek aan een pretpark of dierentuin. Heb je zelf een goede tip die hier niet tussen staat? Surf dan naar Uitmetkorting of laat een reactie achter en doe ook een duit in het zakje!