5 tips om geld te besparen middels online bestellen

Steeds meer consumenten wenden zich tot het internet om hun aankopen te doen. Niet alleen is het makkelijker om via internet te bestellen, het is ook veel eenvoudiger om de beste deal te spotten. Hier zijn een paar geld besparende ideeën als je online winkelt:

1. Wees geduldig

Er is een continue cyclus van online koopjes. Promoties lopen af, nieuwe deals komen online. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, wees geduldig en kom later terug. Veel winkels geven een heads-up op aankomende promoties. Als de Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf er weer aankomen, dan wordt dat verspreid via de nieuwsbrief van de Bijenkorf en het wordt altijd aangegeven bij websites als Kortingscode.nl. Het zal niet lang duren voor je hebt gevonden wat je zoekt tegen een zacht prijsje.

2. Kijk rond en bezoek meerdere websites

Er zijn honderden online winkels die dezelfde producten tegen verschillende prijzen aan te bieden. Neem de tijd en onderzoek wie de beste deal heeft. Ga er niet altijd vanuit dat prijsvergelijkers objectief zijn! Zij verdienen commissies op verkopen die via hen worden gedaan en de kans bestaat dat zij de winkel die de beste commissie op een product geeft hoger plaatsen.

3. Neem Verzendkosten in overweging

Soms kun je een product online vinden voor een geweldige prijs, maar blijken er vervolgens enorm hoge verzendkosten aan te kleven. Als je prijzen vergelijkt, neem dan ook altijd verzendkosten en garantievoorwaarden in overweging.

4. Registreren bij een online coupon dienst

Er zijn tal van websites die kortingscodes verzamelen en verspreiden. Niet elk kortingscode website is hetzelfde! Een van de grootste websites op kortingscodegebied in Nederland is Actiecode. Het verschil tussen de diverse kortingscode verzamelaars, is het aantal webshops waar zij kortingscodes van hebben en met name het aantal exclusieve kortingscodes die zij mogen verspreiden. Kies je favoriet en kijk houd die regelmatig in de gaten.

5. Vraag om hulp

Een van de zorgen die mensen hebben bij online bestellen, is of het product zal passen of niet. Er is niets erger dan het bestellen van een broek die een compleet andere pasvorm blijkt te hebben dan verwacht, of een kabel die niet compatible is met jouw laptop. De meeste shopping sites hebben een e-mailadres, telefoonnummer of online chat, zodat je direct contact kunt hebben met de klantenservice. Als je niet zeker weet of het product is wat je nodig hebt kost het slechts een paar minuten onderzoek om hoofdpijn en weken verspilde verzendtijd te besparen.
Online winkelen zit nog steeds in enorme groeispurt en zal blijven groeien naarmate jongeren steeds meer op hun gemak zijn met online aankopen doen. Net als internet winkelen groeit, zo zullen de kortingen ook groeien. Ontdek vandaag nog wat jij kunt besparen door online te bestellen!