kerst

3 tips om een betaalbaar kerstfeestje te geven

Het kerstfeest is altijd weer een belangrijk moment in het jaar. De tijd dat je dit met de hele familie thuis rond de kerstboom en rond de dinertafel vierde, is wel voorbij. Dat neemt niet weg dat je liever niet te duur uit wilt zijn. In dat opzicht is het dus slim om te bekijken op welke manieren je de kosten allemaal in de hand kunt houden. Wanneer je het slim aanpakt, dan kan je veel hebben aan de volgende tips. Zo kan ook jij een leuke, maar betaalbare tijd hebben

1 Uit zonder eten

In de eerste plaats is het slim om een uitje voor het kerstfeest te vinden dat niet duurder hoeft uit te pakken dan nodig. In dat opzicht is het bijvoorbeeld slim om niet voor een uitje met eten te kiezen. In plaats daarvan kan je bijvoorbeeld ook gaan deelnemen aan een kerst quiz in de pub of een andere leuke gelegenheid in de buurt. Er zijn wat hapjes en je kunt een drankje bestellen. Wanneer je een prijs weet te winnen kom je zelfs helemaal goedkoop weg. Dit zal in ieder geval genoeg gezelligheid te bieden hebben.

2 Meedoen aan toernooien

In plaats van een uitje met de familie, kan je ook iets gaan doen wat je zelf leuk vindt. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van poker? Dan kan je er onder meer voor kiezen om deel te nemen aan de speciale toernooien die altijd aan het eind van het jaar worden gehouden. Het leuke is dat de kosten dan laag blijven, maar dat je alles wat je uitgeeft ook terug te winnen is. Je kunt zelfs een leuke winst pakken als het toernooi verloopt zoals jij wenst. In dat opzicht is het de ideale besteding. Vind je poker wel een leuk spel, maar speel je dit liever op een luchtige manier? Dan kun je altijd eens kijken of bierpoker wat voor jullie is!

3 Ieder doet zijn deel

Een derde manier om een goedkoop kerstfeest te organiseren is door als organisator niet al het werk en alle kosten op je te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen iets mee te laten brengen. Zo stel je samen met alle gasten een menu samen. Met als voordeel dat iedereen dus ook een deel van de kosten op zich moet nemen. Samen komen jullie er dan wel goed uit. Dit maakt het voor jou een flink stuk beter betaalbaar. Het is een methode die je misschien al kent van dinerparty’s en die perfect passend is.

Auteur: Petra Derksen (petra@casino.nl)