Autoverzekering

Heb je een auto? Dan hebben wij wel een besparingstips voor je. Veel consumenten weten niet dat ze heel veel geld kunnen besparen op hun autoverzekering. Hoe? Door online autoverzekeringen te vergelijken.

Vergelijken loont

Veel verzekeraars bieden in het ene jaar een voordelige premie. Maar in het volgende jaar kunnen zij heel goed niet meer de goedkoopste zijn. Het is daarom verstandig om regelmatig de huidige autoverzekering te checken. En te kijken of er een goedkopere autoverzekering is. Dit geldt de laatste jaren in het bijzonder voor specifieke doelgroepen.

Jongeren en senioren

Voor jonge autobestuurders geldt dat een aantal verzekeraars verhoogde premies hanteert, vanwege een verhoogd risico van deze doelgroepen. Statistisch gezien maken zijn meer ongelukken. Maar er zijn ook autoverzekeringen voor jongeren die wel een aantrekkelijke premie hebben.

Hetzelfde geldt voor ouderen. Er zijn diverse verzekeraars die ouderen liever niet als klant hebben. En daarom een premietoeslag toepassen wanneer senioren een autoverzekering willen afsluiten. ‘Voor diversificatie van de assurantieportefeuille’, zeggen ze chique. Maar je kan het ook zien als leeftijdsdiscriminatie. Hoe het ook zij; ook voor hen geldt dat er goedkope autoverzekeringen voor senioren worden aangeboden.

Kijk rond en sluit online autoverzekering af

Eigenlijk geldt voor de meeste consumenten het aloude devies; goed rondkijken en vergelijken. En vervolgens is het makkelijk; u kunt bij de meeste autoverzekeraars online een autoverzekering afsluiten.