Baantjes voor scholieren

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen werkloos. Dit is niet enkel een probleem van volwassenen, die niet meer aan werk komen, maar ook steeds meer jongeren komen niet aan werk. Vaak is het lastig om aangenomen te worden, en word je afgepoeierd met allerlei vage argumenten. In dit artikel hebben we enkele tips om toch aan werk te komen.

Presenteer jezelf

Je Curriculum Vitae is de eerste kennismaking met het bedrijf. Zorg dat je goed overkomt, toon je interesses, hobby’s en eventuele vorige baantjes. Mocht je al eerder gewerkt hebben, vraag dan om een referentie die je kan vermelden. Het is belangrijk dat je je goed presenteert, zodat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Zorg voor een strakke lay-out met een nieuwe, frisse foto. Als je CV de aandacht al trekt, ben je zeker van een gesprek!

Bedrijven krijgen veel aanvragen, waar je alleen doorheen komt als je speciaal bent. Eerdere ervaringen komen daarbij zeker van pas, maar ook de presentatie van jezelf is erg belangrijk. Een nette mail, CV en aangeven dat je de sollicitatie graag komt toelichten helpt hierbij zeker.

Waar solliciteren?

Solliciteer op zoveel mogelijk baantjes, omdat vanwege de werkloosheid veel wordt gesolliciteerd. Vaak wordt er niet gereageerd of wordt je afgewezen. Het is daarom belangrijk dat je op meerdere banen solliciteert. Mocht je wel meerdere keren worden uitgenodigd voor een gesprek, kan je zelf kiezen.
Er zijn allerlei websites met verzamelingen van beschikbare baantjes, zoals Scholierenwerk, waar je makkelijk kan selecteren op plaats. En dan solliciteren maar! Succes!