Beleggen

Beginnen met beleggen? Doe je voordeel met deze tips!

Beleggen is onwijs populair deze dagen. Niet alleen omdat de rente van de bank op spaargeld zo laag is, maar ook omdat het steeds gemakkelijker wordt. Veel banken bieden de dienst aan en het is ook mogelijk om via het internet te traden en beleggen.

Beleggen is een goede manier om je geld aan het werk te zetten. Op de spaarrekening verlies je vaak geld door inflatie, maar via de juiste inversteringen kun je geld verdienen. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen aan het sparen voor een nieuwe auto, de studie van je kinderen, etcetera. Natuurlijk kun je met beleggen ook een deel van je inleg verliezen. Echter, als je jezelf goed inleest in de aandelen en staatsobligaties en kijkt naar de mogelijkheden die bedrijven bieden, kun je de kans minimaliseren.

Beleggen bij bank of bedrijf?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te beleggen. Je kunt kiezen voor een bank, maar ook voor een broker of online broker. Elke vorm van beleggen heeft zijn of haar voordelen. Zo geeft beleggen bij een bank voordelen qua veiligheid en transactie gemak, maar zijn de mogelijkheden ook beperkt. Bij een online broker betaal je vaak meer per transactie, maar heb je wel te maken met meer mogelijkheden. Zo kun je in Nederland beleggen bij Binck. Hierbij heb je de mogelijkheid om te beleggen in de AEX, GER, en andere Europese beurzen. Hierdoor krijg je de kans om via grote beurzen te handelen in Europese aandelen. Hierbij kun je een short kopen op aandelen, maar ook long gaan op aandelen.

Sprinters en andere speciale aandelen

Voor je gaan beginnen met aandelen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden die aandelen en sprinters bieden. Hoe kun je ze in je voordeel gebruiken en wat zijn de risico’s die aan producten vast zitten. Door hier goed en effectief over te lezen zul je merken dat je met meer zelfvertrouwen voor een geschikt product zult kiezen. Hierbij is het belangrijk om ook te kijken naar welk bedrijf je dan kiest. Hiervoor kun je gebruik maken van een technische en een fundamentele analyse van bedrijven. Bij een fundamentele analyse kijk je naar de gang van zaken in het bedrijf. Hoe gaat het financieel, zijn er nieuwe producten op komst? Dit zijn allemaal manieren om goed te kijken naar de mogelijkheden die geboden worden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen.