Geld lenen

Bespaar geld door je lening of krediet over te sluiten

Heb je je dit jaar voorgenomen om geld te besparen? Een nieuw jaar, dat biedt nieuwe kansen. Zelfs in tijden als deze is het mogelijk om maandelijks (of jaarlijks) meer geld over te houden. In dit artikel lees je meer over het besparen van geld middels een lening of krediet over te sluiten. Ben je benieuwd op welke manier(en) je een lening over kunt sluiten? Lees dan snel verder.

Het kan zomaar zo zijn dat je meerdere leningen hebt lopen. Wanneer dit het geval is, dan kan dit in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Klinkt dat herkenbaar? Dan betaal je waarschijnlijk (te) veel rente. De hoogte tijd om daar verandering in te gaan brengen.

Hoe gaat het afsluiten van een lening in zijn werk?

Het oversluiten van een lening hoeft niet moeilijk te zijn. Als een nieuwe kredietverstrekker eenmaal is gekozen. Bij het kiezen van een nieuwe kredietverstrekker is het van groot belang om te allen tijde een kritische houding aan te nemen. Overhaaste beslissingen passen hier absoluut niet bij. Denk daarom twee keer na voordat nieuwe leningen en kredieten worden afgesloten en vergelijk verschillende verstrekkers eens goed met elkaar. Indien er een andere verstrekker is gekozen die past bij jouw wensen en behoeften, word je vervolgens voor een keuze gezet: naar welk type lening gaat de voorkeur uit? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening met een vaste looptijd. Daarnaast valt er te kiezen voor een bedrag dat even hoog is als bestaande leningen. Deze factoren zullen uiteindelijk de hoogte van de rente bepalen.

Geld besparen

Allereerst is het raadzaam alle huidig lopende leningen en kredieten in kaart te brengen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om bestaande leningen over te sluiten naar een andere kredietverstrekker tegen gunstige voorwaarden. De focus gaat uiteraard uit naar de hoogte van de lening. Het gunstigste is vaak om de leningen samen te voegen tot één lopende lening. Hiermee wordt direct een hoop geld bespaard. In de meeste gevallen is het zo dat je profiteert van een lagere rente. Door het oversluiten van een of meerdere leningen, wordt een nieuwe lening afgesloten. Dit gebeurt voor een bedrag waarmee alle huidige leningen meteen worden afgelost. Hierdoor ontstaat één grote lening tegen een lagere rente. Er bestaan grote verschillen tussen leningen. Vraag je daarom altijd af welke leenvorm het beste past bij de situatie en welke kredietverstrekker het meeste aanspreekt.