Bespaar op je autoverzekering: de beste tips

Wie een eigen auto heeft, heeft ook een eigen autoverzekering nodig. Autoverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Alles is gebaseerd op de persoon die hem afsluit: daarom betaal jij een andere premie dan je buurman. Wist je echter dat jij ook invloed kan hebben op de hoogte van je premie? Met de volgende tips betaal jij straks een stuk minder voor je autoverzekering!

Vergelijk elk jaar je autoverzekering

Een autoverzekering is niet iets wat je één keer voor je auto afsluit. Als je wilt besparen, zal je er ook iets voor moeten doen. Vergelijken dus! Op internet vind je vele online tools om je autoverzekering te vergelijken. Vaak bieden autoverzekeraars kortingen en acties voor nieuwe verzekerden aan. Of ze zijn gewoon goedkoper dan je huidige autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken is meestal zo gebeurd. Je vult je gegevens in, drukt op de knop en binnen een minuut krijg je een overzicht van de voor jou goedkoopste autoverzekeraars.

Kies de juiste dekking

Als je je auto wilt verzekeren, kun je kiezen uit drie soorten dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + casco, beter bekend als all risk. Met een WA dekking ben je alleen verzekerd voor schade die je met je auto aan anderen veroorzaakt, met de (beperkt) casco verzekering ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Het spreekt voor zich dat de WA dekking de laagste premie kent.

Om te bepalen welke dekking voor jouw auto belangrijk is, kijk je meestal naar de leeftijd van je auto. Is je auto jonger dan vijf jaar, dan verzeker je hem het best all risk. Is hij tussen de vijf en tien jaar oud, dan is een WA + beperkt casco verzekering aan te raden. Rijd je een auto die al meer dan tien jaar oud is, dan is een WA verzekering meestal voldoende. Natuurlijk ben jij degene die bepaalt: ben je ervan overtuigd helemaal geen ongelukken te maken met je gloednieuwe wagen, dan kan je gewoon een WA verzekering afsluiten. Houd er wel rekening mee dat in het geval van schade alle kosten voor jouw rekening zijn.

Bouw schadevrije jaren op

Als autobezitter bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer jaren je zonder schade te claimen hebt gereden, des te meer korting je krijgt op de premie. Rijd je een keer een kleine schade, overweeg dan om het zelf te betalen. Dit levert vaak meer op dan een terugval in schadevrije jaren. Zo wordt je autoverzekering een stuk goedkoper.