Bespaar op je telefoon met deze 5 tips

Bij het gebruiken van een telefoon komen een aantal zaken kijken die een rol spelen in hoeveel geld je uitgeeft. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op je telefoon. In dit artikel lees je hier 5 handige en bruikbare tips voor!

Kies voor een goedkope prepaid simkaart

Een van de kostenposten van een telefoon is het gebruik van een simkaart via een abonnement of prepaid. Hierop valt vaak te besparen. Velen nemen onnodig een te grote bundel, of kiezen voor een provider met dure tarieven.

Vooral degenen die niet zo veel bellen en sms’en hebben baat bij prepaid. Als kleinverbruiker kun je goed besparen door goedkoop prepaid te gebruiken in plaats van een duurdere abonnement. Dit komt vooral doordat je geen vaste kosten hebt, en dus zelf bepaalt wanneer je opwaardeert met beltegoed. 

De goedkoopste prepaid providers hanteren bijvoorbeeld geen tarieven hoger dan 10 cent per belminuut. Zit een aanbieder hoger, dan kom je dus niet goedkoop uit. Op deze manier kun je vergelijken en besparen met een goedkope prepaid simkaart.

Maak gebruik van telefoon aanbiedingen

Fysieke winkels en webwinkels komen regelmatig met acties voor telefoons. Vaak komt dit neer op korting. Vooral tijdens feestdagen kun je flinke kortingen verwachten op apparaten zoals smartphones. Wanneer je nog op zoek bent naar een nieuwe telefoon, maar niet te veel wilt betalen, is het daarom een verstandig idee om gebruik te maken van een aanbieding.

Tweedehandse telefoon kopen

Met tweedehandse producten komen bepaalde risico’s, maar je bespaart zeker door een smartphone tweedehands te kopen. Hierbij is het wel aangeraden om deze eerst goed te controleren en te testen alvorens je een aankoop maakt. Misschien kun je een toestel van een familielid of bekende overnemen, zodat je meer zekerheid hebt.

Besparen met een gratis simkaart

Wist je dat er ook gratis simkaarten beschikbaar zijn? Dit zijn prepaid simkaarten die bepaalde providers gratis ter beschikking stellen. Een gratis sim kan op twee manieren worden opgevat: je ontvangt een volledig gratis kaart (waar vaak nog geen beltegoed op zit), of je ontvangt een simkaart waar meer beltegoed op zit dan waar je voor betaalt (waardoor je dus eigenlijk ‘gratis’ uitkomt).

Vergelijk sim only abonnementen

Sluit je liever een abonnement voor je telefoon af? Doordat er tegenwoordig relatief veel providers zijn, is het maken van een keuze niet altijd even makkelijk. Echter betekent dit wel dat het vergelijken van mobiele abonnementen ervoor zorgt dat je gemakkelijk kunt besparen. Er zitten namelijk vrij grote verschillen op het gebied van prijzen die aanbieders hanteren voor bundels. Vergelijk dus verschillende abonnementen en kies voor een voordelige bundel om te besparen.