Bespaar op je telefoonabonnement

Een mobieltje, smartphone, gsm of phablet. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. En ruim 90% van die mensen heeft ook een telefoonabonnement. Soms met en soms zonder een toestel. Maar het ene mobiel abonnement is het andere niet. Hier een aantal tips om te besparen op je mobiele telefoonrekening.

Kies een abonnement dat bij je past

Een abonnement met 750 minuten, 500 smsjes en 3000 mb klinkt misschien aantrekkelijk, maar de prijs is dat waarschijnlijk niet. Een groot abonnement verkleint echter de kans dat je dure kosten maakt als je buiten je bundel belt. Schrijf eens voor een maand op hoeveel je belt, sms’t en aan mobiel internet verbruikt. Dan heb je al snel inzicht in je verbruik en kun je een abonnement kiezen dat precies bij je past.

Vergelijk de verschillende aanbieders

Zodra je weet hoeveel minuten, smsjes en MB’s bij jouw gebruik passen kun je gaan kijken naar de verschillende aanbieders. Je mobiel abonnement vergelijken kan je heel eenvoudig online doen. Dan weet je snel of overstappen loont of dat je beter bij je oude provider kunt blijven.

Houd je contract in de gaten

Let goed op wanneer het contract dat je hebt afgesloten afloopt. Vaak lopen telefoonabonnementen voor 1 of 2 jaar. In die tijd kun je niet overstappen naar een nieuw abonnement bij een nieuwe provider. Gelukkig zit je na afloop van je abonnement er niet meteen weer voor een paar jaar aan vast. Als je eerste contract is afgelopen kun je maandelijks opzeggen. En dus een goedkoper abonnement kiezen.

Met toestel of sim only?

Veel abonnementen komen met een gratis gsm. Toch kan een sim only abonnement en het toestel los kopen goedkoper zijn. Als je het uit gaat rekenen scheelt het niet heel veel of je een toestel los koopt of dat je het in combinatie met je abonnement betaalt. Belangrijker om te overwegen is of je het bedrag van die fonkelnieuwe smartphone in één keer wilt betalen of liever verdeeld over twee jaar.