Bespaar op uw internet, televisie en telefonie

De tarieven die bedrijven hanteren komen voor overeenkomstige abonnementen verschillen enorm. Het is voor de consument niet altijd duidelijk hoeveel betaald is voor een abonnement in vergelijking met het aanbod van andere providers. Wij gaan u met dit artikel helpen!

Verander van provider

Het is verstandig om gebruik te maken van websites die de abonnementen van de verschillende providers vergelijken en de mogelijkheid geven om direct over te stappen. Als u wilt veranderen van provider kunt u soms bij deze websites een extra cashback krijgen. Bovendien bent u verzekerd van het voordeligste abonnement.

Nieuw aanbod met nieuwe functies

De aanbieders proberen met nieuwe diensten de concurrentie voorbij te stevenen om als beste uit de tests te komen. Zo wordt met UPC Horizon een nieuwe dimensie gegeven aan het alles-in-1 pakket. In vergelijking met andere alles-in-1 pakketten is het nu mogelijk om live televisie te kijken op meerdere apparaten in huis, zoals een televisie, een tablet of een smartphone. Ook het delen van foto’s en muziek is mogelijk met dit pakket. Inmiddels hebben ook andere providers ingespeeld op nieuwe vormen van televisiekijken. Telfort, Ziggo en KPN bieden apps aan waarmee op verschillende smartphones en tablets televisie kan worden gekeken. De vergelijkingssites zijn dus handig wanneer u op de hoogte wilt blijven van nieuwe abonnementsvormen.

Het doel: besparen

Toch zal het uiteindelijke doel zijn om zoveel mogelijk te besparen. Afhankelijk van uw postcode heeft u vaak de keuze uit veel providers. Let op hoelang de actieprijzen van de providers gelden, soms zijn dit enkel de eerste 2 maanden. Na een jaar is opnieuw vergelijken aan te raden. Uw gedrag op het internet kan bepalend zijn voor de internetsnelheid die gewenst is. Wanneer u bijvoorbeeld veel video´s streamt is het niet onverstandig om sneller internet te hebben. Maar sluit niet meer af dan dat je echt nodig hebt! Ook het aantal televisiezenders of de tarieven voor het bellen met een vaste telefoon kunnen vaak doorslaggevend zijn. Let dus op de specificaties wanneer u vergelijkbare abonnementen van verschillende providers naast elkaar zet op de vergelijkingssite en het scheelt u vele euro´s op jaarbasis.
Een alles-in-1-pakket is vaak voordeliger, maar niet altijd! Vergelijk dus ook de losse abonnementen. Als je internet eruit ligt bij een alles-in-1-pakket, doet je telefoon en televisie het ook niet meer. Denk hier dus goed overna!