Bespaar op uw lening(en)!

Heeft u enkele jaren geleden een lening afgesloten en bent u voorlopig nog aan het aflossen? Bekijk dan eens de mogelijkheden om de lening over te sluiten. In veel gevallen kan dit een interessant voordeel opleveren. De maandlasten kunnen zodanig verschillen dat het aangaan van een nieuwe lening juist een mooie besparing kan opleveren.

Een lening afsluiten om een lening af te lossen. Het klinkt eigenlijk niet zo heel logisch, maar dat is het in feite wel. Stel dat u enkele jaren geleden tegen een rentetarief van 8% een lening van 10.000 euro heeft afgesloten. En stel dat het rentepercentage inmiddels naar 5% is gedaald . Pech gehad? Nee, helemaal niet. Het is nog niet te laat om alsnog van die lagere rente te profiteren. In de meeste gevallen kan een lening tegenwoordig boetevrij vervroegd worden afgelost. Wanneer er sprake is van een doorlopend krediet, is dit sowieso het geval. Bij andere leningsvormen geldt dat de voorwaarden per kredietverstrekker kunnen verschillen, maar ook hier wordt in de meeste gevallen geen boeteclausule meer gehanteerd. Informeer ernaar en profiteer van het voordeel!

Hoe werkt het precies?

Op de eerste plaats gaat u een nieuwe lening aan op basis van het nu geldende rentetarief. De hoogte van die nieuwe lening bepaalt u natuurlijk zelf, maar het ligt voor de hand om te kiezen voor een bedrag dat gelijk staat aan de openstaande schuld van de nog lopende rekening. Met het direct beschikbare geld van de nieuwe lening lost u de oude rekening vervroegd af. U hebt daarmee volledig voldaan aan uw betalingsverplichtingen en dus komt de oude lening daarmee in feite te vervallen. Voor de nieuwe lening betaalt u maandelijks een minder hoog rentebedrag, dus de maandlasten dalen. Dat kan, afhankelijk van het geleende bedrag, oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Stappenplan

Zelf ook besparen op uw lening? Volg dan het onderstaande stappenplan:

  • Bekijk het actuele aanbod online
  • Maak een keuze en vraag een offerte aan
  • Upload de benodigde documenten
  • De kredietverstrekker gaat aan de slag
  • Het geld is meestal binnen enkele dagen beschikbaar

Leen nooit meer dan nodig is. Realiseer u dat geld lenen altijd geld kost. Neem geen financiële risico’s en laat u goed adviseren. Schiet uw betaalrekening vaak in het rood? Dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een doorlopend krediet. Veelal valt de rente hiervoor wat lager uit.