Besparen met Sim Only

Geld besparen daar zijn we allemaal wel in geïnteresseerd. Sim only is in vergelijking tot reguliere gsm abonnementen stukken goedkoper. Dit komt omdat je bij sim only geen nieuw toestel krijgt. De prijs van het toestel zit normaal gesproken verwerkt in de abonnementsprijs. Er zijn al sim only abonnementen vanaf 2,50 euro per maand voor de kleingebruikers onder ons. Ook als je via een prepaid simkaart belt loont het om de overstap te maken.

Sim only is vooral voordelig als je geen nieuw toestel nodig hebt. Wil je toch graag bellen met het laatste model van Apple of Samsung, dan moet je er even een rekensommetje op los laten. Tel de prijs van een los toestel op met de totaalprijs van een sim only abonnement. Dit eindbedrag moet je vergelijken met het totaalbedrag van de kosten van een telefoon abonnement inclusief nieuwe gsm. Via de website Vergelijk-Simonly kan je alle beschikbare sim only abonnementen op prijs en kwaliteit vergelijken.

Bel jij vaak in het buitenland dan moet je extra goed opletten bij het afsluiten van een sim only abonnement. De kosten verschillen per provider enorm. Ook de prijs van mobiel internet kan enorme verschillen opleveren. Stuur jij nog op de ouderwetse manier SMS berichten, dan moet je ook hiervoor een aparte bundel aanschaffen. De loopduur van het abonnement is ook iets om rekening mee te houden. Maandelijks opzegbare contracten zijn iet duurder maar je hebt wel meer vrijheid om over te stappen. 4G abonnementen zijn ook iets duurder dan 3G abonnementen, maar je kan wel gebruik maken van razendsnel mobiel internet.

Heb jij momenteel al een sim only abonnement, dan is het toch goed om nogmaals een vergelijking te maken. Dit komt omdat de prijzen elke maand worden aangepast, en een aanbieder die 2 jaar geleden goedkoop was, kan nu tot de duurdere aanbieders behoren.