Besparen met Sinterklaas

Voor bij wie het schip met geld nooit langs komt is de stoomboot van Sinterklaas een onwelkome gast. Maar dat hoeft niet. Sinterklaas vieren hoeft niet duur te zijn. Goedkoop sinterklaas vieren. Hoe doe je dat?

Cadeau’s

Het voordeel van de stoomboot is dat je hem een jaar van te voren aan ziet komen. Dat geeft je de gelegenheid om je op financieel gebied voor te bereiden. Leg elke maand wat geld opzij en tegen de tijd dat Sinterklaas het land aandoet heb je een mooi bedrag klaar liggen om cadeau’s te kopen. Over cadeau’s gesproken: dat kan ook goedkoop! Want waarom zou alles per se nieuw uit de winkel moeten komen? Kinderen zien vaak het verschil tussen nieuw en tweedehands niet en daarom loont het de moeite om op Marktplaats en/of de rommelmarkt te kijken naar geschikte cadeautjes. En ook hier: kijk het hele jaar rond naar goedkope dealtjes. Dan heb je op tijd en voordelig de buit binnen. Een ander alternatief is ruilen. Ruil jouw oude speelgoed met het speelgoed van de buren of op een ruilmarkt. Dan betaal je geen enkele euro en ben je meteen van het overtollige speelgoed af. En als je tweedehands of ruilcadeau’s niet prettig vindt, koop dan meerdere goedkope cadeau’s. Dat is vaak goedkoper dan het aanschaffen van een groot cadeau.

Sinterklaasavond

De avond dat het Sinterklaasfeest gevierd wordt kan je ook al voordelig inrichten. Spreek met elkaar af dat iedereen meerdere kleine cadeautjes voor bijvoorbeeld 1 euro koopt. Daarna speel je het dobbelspel waarbij elke deelnemer de presentjes moet weten te bemachtigen. Leuk en niet duur. En misschien wel heel revolutionair, maar heb je wel eens gedacht aan Sinterklaas zonder cadeau’s? Maak een creatieve surprise en schrijf een fantastisch gedicht en je verrast iemand al gauw met jouw talenten. Ben je minder creatief? Nodig dan je hele familie uit, eet met elkaar en speel gezellige spelletjes aan tafel. Zo viert iedereen Sinterklaas voordelig, eenvoudig en net zo gezellig!