Besparen op een traplift

Je komt er niet meer onderuit: er moet een traplift komen. Nu is een traplift een behoorlijke uitgave, wat je misschien tegenhoudt om er één te kopen. Maar ook bij trapliften zijn er meerdere mogelijkheden die ook dit obstakel weg kunnen halen!

Vergoeding

Afhankelijk van de reden waarom een traplift nodig is, kan het zo zijn dat je recht hebt op vergoeding vanuit het WMO. Dit moet je aanvragen bij de gemeente. In principe betaal je dan een vast bedrag per maand, wat het financieel een stuk aantrekkelijker maakt. Het grote nadeel hierbij is alleen wel dat je zelf geen stem hebt in de lift die je krijgt en door wie deze geïnstalleerd en dus geleverd wordt. Daarnaast kan het heel lang duren voordat alles rond is.

2e hands traplift

Eén van de mogelijkheden die je hebt bij het zelf kopen van een traplift is het kiezen voor een 2e hands traplift. Hierbij koop je uiteraard goedkoper een traplift, maar behoud je wel de service van het bedrijf. Vanzelfsprekend zal zo’n trap aan alle veiligheidseisen voldoen en wordt het ook deskundig geïnstalleerd. Alle onderdelen zullen aan een deskundige inspectie onderhevig zijn geweest, dus daar hoef je het niet voor te laten! Ook garantie zal er nog een bepaalde periode zijn. Een prima optie als je zelf een stem erin wilt hebben en het toch betaalbaar wilt houden. Daarnaast is een 2e hands traplift snel te monteren en kan je vaak al binnen een week voorzien zijn van een traplift (uiteraard afhankelijk van drukte én welke leverancier je hebt). Meestal zal een dergelijke traplift bestaan uit een nieuwe rail (die moet immers op maat zijn), gecombineerd met een gereviseerde stoel en motor.

Huren

Een traplift huren is ook een mogelijkheid welke aan te raden is bij een tijdelijke oplossing. Iedere maand betaal je nu een bedrag, waarbij montage en onderhoud inbegrepen is. Groot voordeel is uiteraard het kostenplaatje, maar ook het feit dat als de periode klaar is de lift ook weer netjes voor je verwijderd wordt. Bij een permanente aanschaf is koop vanzelfsprekend een betere optie.