Besparen op je cv-ketel rekening

De cv-ketel is verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de energierekening. Bij het verwarmen van de woning en het water dat we gebruiken wordt namelijk een grote hoeveelheid gas verbruikt. Wanneer je een energierekening analyseert dan zal je zien dat gas een groot percentage van de kosten bepaald. Tips om op je cv-ketel rekening te besparen zijn daarom altijd welkom. De loodgieter Aalst deelt enkele tips met ons.

Goed onderhoud door loodgieter

Een cv-ketel is onderdeel van de verwarmingsinstallatie in huis. Dit is een vrij ingewikkeld systeem waarbij alle onderdelen goed op elkaar afgestemd moeten blijven. Om ervoor te zorgen dat de cv installatie zo efficiënt mogelijk blijft presteren is regelmatig onderhoud door een loodgieter nodig. De eerste tip is dan ook om de cv-ketel goed te laten onderhouden door een loodgieter.

Op tijd de ketel vervangen

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer 12 tot 15 jaar. Meestal is de economische levensduur echter een stuk korter. Dit is het moment waarop het vervangen van de ketel voor een nieuwer en zuiniger model een dermate grote besparing oplevert dat dit economisch gezien een slimme beslissing is. Het aankoopbedrag kan dan binnen afzienbare tijd terugverdiend worden.

Woning beter isoleren

Besparen op de energierekening is niet alleen voor elkaar te krijgen door warmte efficiënter op te wekken. Een andere manier om een besparing te realiseren is namelijk om ervoor te zorgen dat er minder warmte verloren gaat. Door een woning beter te isoleren zorg je zodoende ook voor een besparing op je cv-ketel rekening. De loodgieter Aalst kan ook hierbij van dienst zijn.

Slimme thermostaat installeren

Slimme technologie maakt ons leven in veel opzichten makkelijker. Door de installatie van een slimme thermostaat kan je bijvoorbeeld de temperatuur in een woning makkelijker regelen. Deze technologie zal daarbij tevens een besparing van energie kunnen realiseren. Dit doet de thermostaat volledig automatisch. Het apparaat analyseert omstandigheden en maakt zelf aanpassingen waarmee een woning efficiënter verwarmd kan worden.