Besparen op je mobiele abonnement

Mobiele kosten in Nederland rijzen al jaren de pan uit. Zelf zal je dit misschien ook wel merken als je je mobiele telefoonrekening maandelijks ziet binnenkomen. Besparen is vaak wel mogelijk, maar waar begin je mee?

Het is eenvoudig om te beginnen met de voordehand liggende kostenpost in je mobiele abonnement, je telefoon. Heb je echt dat nieuwste model nodig, of is jou ‘oudere’ model toch nog in een dermate goede staat dat deze nog langer gebruikt kan worden? Een simonly abonnement afsluiten met behoud van je huidige telefoon is vaak goedkoper. Je abonnementskosten liggen dan lager omdat er geen maandelijkse afbetaling voor je telefoon in zit.

Mocht je toch een verschrikkelijke gadgetfreak zijn die per se de nieuwste Samsung Galaxy S5 wil hebben als deze uitkomt. Dan kan het nog voordeliger zijn om voor sim only te kiezen. Dit is zeker het berekenen waard. Reken uit wat je betaald bij het kopen van een los toestel in combinatie met een sim only abonnement over de looptijd daarvan. Vergelijk daarna wat je abonnement inclusief telefoon kost over eenzelfde looptijd. De goedkoopste keuze is dan de beste.

Een derde mogelijkheid voor het besparen op je mobiele abonnement is om de kosten voor jouw abonnement bij jouw provider te vergelijken met de kosten voor eenzelfde abonnement bij een andere provider. Vaak is het verlengen bij dezelfde provider het goedkoopste. Providers zien graag dat je blijft, waardoor je vaak goede aanbiedingen krijgt. Toch is het de moeite waard om de verschillende providers te vergelijken. Misschien kun je toch kosten besparen op deze manier.

Kosten besparen op je mobiele gebruik kan ook nog op vele andere manieren. Verschillende providers bieden tegenwoordig de mogelijkheid om je abonnement zo samen te stellen zodat deze exact aansluit bij jou wensen en belgedrag. Zo kies je je belminuten, datalimiet en eventuele sms-bundel. Bel je bijna nooit, maar gebruik je je mobiel internet veel? Dan kun je dit daarop aanpassen.