Besparen op je mobiele telefoon

Een maatschappij zonder mobiele telefoon, in Nederland kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen. Zo’n 80 procent van de Nederlanders is in het bezit van een smartphone. De meeste mensen kunnen geen dag zonder. Je herkent vast wel het paniekerige gevoel als je je mobiele telefoon even een moment kwijt bent. Ondanks dat de smartphone een zeer prominente plek heeft ingenomen in onze samenleving en we er hoge eisen aan stellen, geven veel mensen onnodig veel geld er aan uit. Om een goed werkende smartphone te hebben waar je alles mee kunt, hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Lees hier hoe je op je mobiele telefoon kunt besparen.

De duurste is niet altijd de beste

Elk jaar worden er nieuwe smartphones op de markt gebracht die voorzien zijn van de nieuwste snufjes. Merken als Samsung en iPhone zijn grote namen in het uitbrengen van zogenaamde high-end modellen. Maar voor de vlaggenschepen van beide fabrikanten betaal je ook een flinke prijs waar je al snel minimaal €600 voor neerlegt. Een ander steeds populairder merk in de smartphonewereld is Huawei, een Aziatisch merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit tegen een relatief lage prijs. Vind je bijvoorbeeld de modellen van Samsung en iPhone heel mooi, maar wil je er niet zoveel voor betalen, kijk dan eens naar een Huawei telefoon.

Kies voor een wat ouder model

Zoals eerder aangegeven worden er elk jaar nieuwe smartphones op de markt gebracht. Elke telefoon zou weer een verbetering moeten zijn van zijn voorganger. Vaak is dat ook wel zo, maar soms zijn er ook enkel wat leuke snufjes aan toegevoegd die lang niet voor iedereen interessant zijn. Wil je bijvoorbeeld een telefoon van hoge kwaliteit die prima een aantal jaren mee kan gaan, kies dan voor een vlaggenschip van een bepaald merk dat al één of twee jaar eerder op de markt is gebracht.

Koop tweedehands

Tegenwoordig krijgen veel mensen een mobiele telefoon aangeboden van hun werkgever. De kans is groot dat die mensen nog een redelijk nieuwe telefoon in huis hebben liggen die nu overbodig is. Op Marktplaats worden er dan ook veel redelijk nieuwe smartphones aangeboden die nauwelijks gebruikt zijn. Let wel op, wordt er een smartphone aangeboden tegen een prijs die bijna te mooi is om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook te mooi om waar te zijn! Haal de telefoon altijd op en laat hem niet opsturen, er zijn ook veel oplichters actief op Marktplaats en andere aanbiedingssites.

Tegenwoordig heb je oneindig veel keus uit allerlei modellen. Hou in je achterhoofd dat de beste modellen niet altijd de duurste hoeven te zijn. Ga bij jezelf na wat je minimale eisen zijn en zoek een smartphone op die het dichts in de buurt komt bij die wensen.