parkeren

Besparen op jouw vakantiekosten

Op vakantie gaan is een van de leukste, maar ook een van de duurste momenten van het jaar. Vakantiegangers gaan het liefst zo luxe maar ook zo voordelig mogelijk op reis. Dankzij de aanwezigheid van online vergelijkings- en boekingsplatform wordt dit tegenwoordig zeer makkelijk gemaakt.

Deze online platformen zijn er in alle soorten en maten en voor ieder aspect van de reis. Naast de bekende platformen voor vliegtickets en accommodaties kan je ook een visum, huurauto, vaccinatie of parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek online regelen. In dit artikel vertellen wij alles over het laatste aspect; een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek.

Vergelijk, Reserveer & Bespaar

Via online vergelijkingsplatform Vliegen en Parkeren vind je eenvoudig het parkeeraanbod bij de luchthaven van vertrek. Je vindt het beschikbare aanbod door de juiste luchthaven en reisdata te selecteren. Ben jij op zoek naar bijvoorbeeld lang parkeren Schiphol, dan selecteer je simpelweg Schiphol Airport inclusief je aankomst- en vertrekdata.

Vervolgens wordt het beschikbare aanbod getoond. Dit parkeeraanbod is standaard gesorteerd op prijs, de sortering kan echter nog aangepast worden op basis van reisafstand en beoordeling. In de legenda in het vergelijkingsscherm is het mogelijk te filteren op basis van parkeervorm, sleutelbehoud en mogelijkheden tot het laden van een elektrische auto.

De gewenste parkeerplaats kan uiteindelijk direct gereserveerd worden. In het reserveringsformulier vul je simpelweg je gegevens in en vervolgens betaal je direct online. Na het maken van een reservering ontvang je een reserveringsbevestiging per mail. Deze reserveringsbevestiging is tevens de voucher en dient dus goed bewaard te worden. Bij het parkeren wordt deze voucher, waarop alle gegevens omtrent het parkeren vermeld staat, getoond en de auto kan geparkeerd worden.

Geniet van Voordelige Tarieven

Vliegen en Parkeren werkt samen met tal van parkeeraanbieders rondom luchthavens in vier verschillende landen; Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het grootste gedeelte van het parkeeraanbod bestaat uit alternatieve parkeermogelijkheden ten opzichte van de officiële parkeerplaats. Deze alternatieve parkeermogelijkheden hanteren scherpere tarieven dan de officiële parkeerplaats. Hierdoor kan je al snel tientallen euro’s besparen voor eenzelfde parkeertermijn.

Het Proces van Parkeren

Het parkeren kan zoals eerder benoemd bij officiële parkeerplaatsen en alternatieve parkeermogelijkheden. De officiële zogeheten p-parkeerplaatsen liggen doorgaans direct bij de luchthaven en zijn hierdoor na het parkeren te voet bereikbaar. Dit is een simpel proces maar door dit gemak ook prijzig.

De alternatieven parkeermogelijkheden zitten allen nabij de luchthaven gevestigd. Het parkeren gebeurt hier in combinatie met een shuttleservice en/of een valetservice.

  • Shuttle Parkeren: je parkeert je auto op de parkeerplaats van de gekozen parkeeraanbieder en je wordt vervolgens met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst neem je telefonisch contact op met de parkeeraanbieder en zodoende wordt je opgehaald vanaf de luchthaven en teruggebracht naar de parkeerplaats.
  • Valet Parkeren: je rijdt direct naar de vertrekhal van de luchthaven. Aldaar staat een chauffeur van de parkeeraanbieder te wachten en deze chauffeur parkeer je auto na een inspectie op de parkeerplaats. Bij terugkomst wordt je auto weer netjes teruggebracht naar de luchthaven en zodoende kan je bij de luchthavens zelf alweer instappen en de reis vervolgen.

Met deze services ben je wellicht iets langer onderweg maar je auto staat op goed beveiligde parkeerplaatsen geparkeerd die dezelfde faciliteiten bieden als de meeste officiële parkeerplaatsen. Zodoende kan je al snel tientallen euro’s besparen, al voordat je op reis gaat. Bezoek de website van Vliegen en Parkeren en ontdek de mogelijkheden.