Besparen op kantoorbenodigdheden

In ieder bedrijf worden kantoorbenodigdheden besteld. Het is dan ook een goede zaak om te bekijken of uw bedrijf wel op de juiste manier de verschillende artikelen inkoopt. Zeker in het huidige financiële klimaat is het een van de meest eenvoudige manieren om geld te besparen.

Met de komst van het internet zijn de prijzen bij verschillende leveranciers een stuk overzichtelijker geworden. Toch zijn er nog steeds bedrijven die de prijzen niet openbaar hebben gemaakt en vertrouwen op het feit dat u al jaren lang trouw uw kantoorbenodigdheden bij hun afneemt. De prijzen zijn in de loop der jaren steeds verder omhoog opgeschroefd en kunnen bij een concurrerende leverancier tot wel 50% goedkoper ingekocht worden.

Misschien kunt u hier in eerste instantie wel direct op besparen en zodoende budget overhouden voor andere doeleinden. Het begrip kantoorbenodigdheden is erg ruim, want waarschijnlijk heeft u wel honderden artikelen in gebruik.

Bekijk eerst eens de meest gebruikte artikelen, die u bijvoorbeeld elke maand inkoopt. Vaak is hier het grootste voordeel op te behalen wat betreft kostenbesparing. U kunt denken aan de inkoop van pennen, mappen, printpapier en cartridges.

Het kan zeker lonen om is een prijsvergelijk te laten doen. U stuurt dan uw huidige lijst met kantoorbenodigdheden vrijblijvend op, en u ontvangt binnen enkele dagen een offerte met de zelfde artikelen maar tegen een scherpere prijs.

Huismerken kantoorbenodigdheden

Ook kunt u kijken naar het besparen door het kiezen voor huismerken. De kwaliteit is vaak goed te noemen, maar de prijs ligt duidelijk lager dan het dure merkartikel.

Papier

Het inkopen van papier is een kostbare aangelegenheid. U moet goed kijken naar waar u het papier voor gaat gebruiken. Voor het intern gebruik hoeft u natuurlijk geen duur papier met een hoge witheid te gebruiken. Kies daarom het juiste papier voor waar u het voor gaat gebruiken, dit kan u honderden euro’s gaan schelen.

Cartridges en toners

Ook bij het inkopen van cartridges en toners kunt u flink besparen. Met een merk als Proprint krijgt u meer inkt voor minder euro’s. Online kantoorbenodigdheden bestellen kan ook veel geld schelen!