Besparen op rolgordijnen doe je zo

Tegenwoordig kiezen veel mensen bij het vervangen van raamdecoratie voor het plaatsen van rolgordijnen of duo rolgordijnen. Rolgordijnen zijn stijlvol, helpen om het binnen qua temperatuur aangenamer te maken en zorgen ook voor de nodige privacy. Fraaie en goedkope rolgordijnen op maat vinden is natuurlijk geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om voordelig aan rolgordijnen te komen. Met onderstaande tips helpen we je een handje op weg.

Gemakkelijk in gebruik

Rolgordijnen hebben als grote voordeel dat ze heel gemakkelijk bedienbaar zijn. Dit is ook een van de redenen dat dit type raamdecoratie zo populair is. Maar dat is niet het enige pluspunt van rolgordijnen. Een belangrijke ontwikkeling in de afgelopen jaren is dat er, mede door het grote aanbod, veel voordelige rolgordijnen te koop zijn. Je vindt ze met name bij interieurzaken die op het internet actief zijn. Door goed te letten op de prijzen van de aanbieders en deze met elkaar te vergelijken, kun je al een leuke besparing realiseren.

Rechtstreeks vanuit de fabriek

Door jouw rolgordijnen te kopen bij een retailer die direct vanuit de fabriek laat leveren, kun je ook een aanzienlijke korting scoren. Rolgordijnen die uit de fabriek worden geleverd, zijn al snel 20 tot 40 procent voordeliger dan de meeste rolgordijnen. Prettig hierbij is verder dat de rolgordijnen die uit de fabriek komen gewoon in de gewenste maten geleverd kunnen worden. Ook vanuit de fabriek is er dus sprake van maatwerk.

Energiebesparing: een lagere energierekening

Rolgordijnen zijn ten slotte ook een voordelige keuze, omdat je met dit soort raambekleding energie kunt besparen. Door de rolgordijnen op koude dagen naar beneden te doen, spaar je al snel tientallen euro’s per jaar uit omdat je de warmte beter in huis houdt. En als het in de zomer extreem warm is, hebben rolgordijnen een omgekeerde functie: de warmte van de zon tegenhouden. Je profiteert dan ook het hele jaar door van het nut van rolgordijnen.