Besparen tijdens een verhuizing?

Een verhuizing kost tijd, energie en veel geld. Er zijn maar weinig mensen die naar een verhuizing uitkijken maar uiteraard is het nieuwe huis vaak wel de moeite waard. De Nederlanders verhuist gemiddeld 7 keer in zijn leven. Om een verhuizing wat aangenamer te maken (voor zover dat mogelijk is), hierbij wat tips om kosten te besparen.

1. Huur degelijk vervoer

Niet is zo vervelend als heen en weer blijven rijden. Dit kost veel tijd en is eigenlijk niet nodig. Goed vervoer voorkomt op een neer rijden en gepuzzel. Een busje huren hoeft niet duur te zijn. Een busje van 12 m3 kost rond de 60 euro per dag en dit is inclusief de eerste 100 kilometer. Grote spelers als Hertz, Europcar en Borent zitten met vestigingen door heel Nederland en kennen alle drie gunstige tarieven. Een busje zoals hier beschreven mag gewoon met een normaal rijbewijs worden gehoord. Verzeker je hierbij wel goed, dit kan bij de verhuurder. Een kleine schade is helaas snel gemaakt.

2. Afval afvoeren

Geen verhuizing zonder afval. Of er nou alleen verhuisd wordt of ook verbouwd, er komt een hoop afval vrij. Een grote verhuizing (al dan niet met verbouwing) vergt een goede afvalcontainer. Een container kan gehuurd worden bij bedrijven als Milieu Service Nederland die ook direct voor de verwerking van het afval zorg dragen. Zo wordt er ook nog aan het milieu gedacht.

3. Adres wijzigen

Het oude adres moet gewijzigd worden maar het is onmogelijk te achterhalen wie allemaal je oude adres nog gebruikt. Wijzig het adres bij bank, provider, energieleverancier en verzekeraar en maak gebruik van de PostNL doorstuurservice om nog maanden post te ontvangen die op je oude adres binnenkomt. Wijzig uiteraard het adres bij de afzenders. Zo mis je in ieder geval geen belangrijke brieven en heb je wat extra tijd om het adres te wijzigen. De kosten bedragen een paar tientjes maar dit weegt niet op tegen de naheffingen en boetes.

4. Tijdelijke opslag

Verhuizen kan ook van tijdelijke aard zijn, bijvoorbeeld door een korte tijd in het buitenland te verblijven. In dat geval kan tijdelijke opslag van pas komen. Opslag kan per maand worden aangegaan en de kosten liggen rond de 50 euro per maand. Het Utrechtse bedrijf Pickupbox Self Storage biedt opslag met haal- en brengservice aan. Ze slaan op en komen spullen halen en brengen zodra ze weer nodig zijn. Een busje huren hoeft dus niet en kan een flinke besparing opleveren.

Verhuizen blijft een crime maar hopelijk kan je met deze tips het iets aangenamer maken voor jezelf.