geld

Black Friday shoppen: waar moet je op letten?

Shoppen is voor veel mensen een hobby. Zo kun je zowel in online, als fysieke winkels van alles kopen. De een houdt ervan om altijd te beschikken over de nieuwste spullen, terwijl de ander liever iets koopt in de uitverkoop. Een dag waar vrijwel iedereen dol op is, is Black Friday. Tijdens Black Friday heeft vrijwel elke winkel uitverkoop. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken.

Wat is Black Friday

Black Friday is een Amerikaanse traditie waarbij men jaagt naar scherpe aanbiedingen. Deze dag vindt op de vrijdag na Thanksgiving plaats. Naast dat deze dag in Amerika erg populair is, heeft het ook zijn opmars gedaan in Nederland. Erg veel Nederlanders zijn tegenwoordig bekend met Black Friday en maak hier massaal gebruik van. Tijdens deze dag geven winkeliers grote kortingen op hun producten. Hierdoor is het voor veel mensen erg aantrekkelijk om wat te kopen op Black Friday. De traditie is ontstaan in de 19e eeuw.

Pas op voor nep aanbiedingen

Iets waar je op Black Friday erg goed op moet letten, zijn nepaanbiedingen. Zo zijn er winkels die misbruik maken van deze dag. Winkels kunnen bijvoorbeeld doen alsof er een extreme korting is terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Het komt bij veel winkels voor dat ze de weken ervoor de prijs langzaam opkrikken. Op Black Friday zelf geven ze dan een korting waardoor de producten bijna net zo duur zijn als een aantal weken hiervoor. Het is dan ook aan te raden om hier extra op te letten. Daarnaast kun je de winkels die het op deze manier doen noteren en schrappen voor het jaar erna.

Koop bij de juiste bedrijven

Wanneer je zo veel mogelijk voordeel wilt behalen op Black Friday, is het handig om bij de juiste bedrijven materialen te kopen. Zo doet de één in grotere maten mee dan de ander. Naast dat je directe korting kunt krijgen, is het ook mogelijk om gebruik te maken van cash back friday. Hierbij ontvang je naast hoge kortingen ook nog eens cashback. Dit maakt het extra aantrekkelijk om iets te kopen tijdens black friday. Let hierbij wel op extra kosten. Soms lijkt een koop interessant, maar wanneer je er wat beter naar kijkt, komen hier toch nog extra kosten bij kijken. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Goede cashbacks

Naast de hoge kortingen is het dus ook nog mogelijk om een cashback te krijgen. Hierdoor shop je als het ware extra voordelig. Wanneer je gebruik wilt maken van cashback Black Friday, zul je in moeten loggen bij een site die hier gebruik van maakt. Nadat je aankoop hebt gedaan via deze site ontvang je meestal erg snel de cashback op je account. De cashbackactie maakt Black Friday nog aantrekkelijker. Het is hierbij wel aan te raden om in zee te gaan met het juiste bedrijf. Zo geeft de ene betere cashbacks dan de ander. Kortom wees extra alert en bespaar hier enorm veel geld mee.