De goed betaalbare iPhone SE: kosten, eigenschappen en reviews

De lancering van de iPhone SE, de tweede generatie van de eerder uitgebrachte iPhone SE in 2016, werd door Apple aangekondigd op 15 april 2020. De SE-modellen van Apple hebben andere eigenschappen dan grotere modellen op de markt. Zo is de iPhone SE een stukje kleiner dan de andere modellen, maar ook wat goedkoper. Hierdoor wordt de iPhone SE door veel consumenten gezien als het perfecte instapmodel van Apple. Maar wat kost de telefoon nu precies, waar verschilt de SE in ten opzichte van de andere modellen op de markt en wat leren de reviews ons?

De kosten van de iPhone SE

Zoals al eerder benoemd is de iPhone SE goedkoper dan de grotere modellen van Apple. Zo kost een nieuwe iPhone SE op de website van T-Mobile momenteel €432 euro. Dit terwijl de iPhone 11 een prijskaartje van €744 euro heeft en de iPhone 11 Pro een prijskaartje van €960. Voor de consument die nog niet eerder iPhone in zijn of haar bezig heeft gehad is de iPhone SE dus een goed instapmodel om kennis te maken met de functionaliteiten en diensten van Apple.

Waar beschikt de iPhone SE 2020 precies over?

De SE-modellen staan niet bekend om het gebruik van de allernieuwste technieken, toch is de iPhone SE een zeer goede telefoon en krijg je wellicht wel meer telefoon dan dat je zou verwachten voor de aanschafprijs. Zo beschikt de iPhone SE over A13-bionic chip. Dit is dezelfde chip die wordt gebruikt voor de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Door deze chip te gebruiken heeft Apple een grote stap gezet ten opzichte van de concurrentie die bij de ‘budget’ modellen vaak besparen op de processor. Dit is bij Apple niet het geval, wat de iPhone SE een erg snel model maakt.

De camera van de iPhone SE is iets simpeler dan die van de duurdere modellen van Apple. Zo beschikt de SE over een 12-megapixel groothoekcamera, terwijl de andere modellen beschikken over een 12-megapixel ultragroothoekcamera. Tot slot beschikt de iPhone over een goed beeldscherm, namelijk de Retina HD-display. De duurdere modellen beschikken over de betere Super Retina XDR‑display en Liquid Retina HD‑display schermen.

Wat zeggen de reviews over de iPhone SE 2?

Veel reviews beschrijven de iPhone SE 2 als de verassing van 2020. Dit omdat de iPhone wordt aangeboden voor een zacht prijsje. De prestaties zijn, mede door de A13-bionic chip, boven verwachting. De iPhone SE 2 mag dat niet over de allernieuwste technieken op ieder vlak beschikken, maar wat wel blijkt uit de recensies is dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de telefoon zeer goed is. Tot slot geven veel reviews aan dat de telefoon erg handzaam is, wat komt door het ‘kleine’ ontwerp.

Zitten er dan ook minpunten aan de iPhone SE? Ja, deze zijn er ook. De telefoon heeft een wat verouderd design, namelijk hetzelfde als dat van de iPhone 8. In hoeverre dit storend is zal voor iedereen anders zijn. Over het algemeen vertellen de reviews ons dus dat de iPhone SE 2 een goede telefoon is en een prima instapmodel voor nieuwe klanten van Apple.