Smartphone

De grootste voordelen van een refurbished smartphone

Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished smartphone. Dit zijn gebruikte smartphones die worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd, waarna deze weer te koop worden aangeboden. Maar waarom zou je voor een refurbished smartphone kiezen in plaats van een nieuw exemplaar? In dit artikel gaan we in op de grootste voordelen van refurbished.

Heel uitgebreide controle

Voordat een smartphone als refurbished wordt aangeboden, wordt deze grondig gecontroleerd. De smartphone wordt op meer dan vijftig punten gecheckt en onderdelen die niet meer werken worden vervangen door nieuwe onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld de batterij zijn die niet meer zo lang meegaat, of het scherm waar wat gebruikerssporen op zitten. Daarna wordt de smartphone opnieuw gecontroleerd om te kijken of deze echt goed werkt.

Het bespaart veel geld

Misschien wel het grootste voordeel is dat een refurbished smartphone je heel veel geld kan besparen. Wist je dat een refurbished smartphone tot wel 60 procent goedkoper kan zijn dan een nieuwe? Wanneer je dus niet zoveel geld wilt besteden aan een nieuwe smartphone, dan is een refurbished exemplaar een goede oplossing. Zo kun je een iPhone 7 Plus refurbished al krijgen voor zo’n €300, terwijl de nieuwprijs €560 is. Zo bespaar je toch al gauw zo’n €200.

Het is goed voor het milieu

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor duurzaam en met een refurbished smartphone draag ook jij je steentje bij aan het milieu. De smartphone krijgt namelijk een tweede leven en wordt dus geen onnodig afval. Voor het produceren van een smartphone worden veel schaarse grondstoffen gebruikt en ook deze worden bespaard door te kiezen voor een refurbished exemplaar.

Lange garantie

Veel aanbieders van refurbished smartphones bieden een garantietermijn van 2 jaar. Bij Apple is dit bijvoorbeeld maar 1 jaar en moet je bijbetalen voor meer garantie. Dat betekent dat je ook op de garantie geld bespaart met het aanschaffen van een refurbished smartphone. Daarnaast is het een fijne gedachte om een lange garantietermijn te hebben, zodat het toestel kosteloos wordt gerepareerd of vervangen wanneer er gebreken blijken te zijn.

Geen BKR-registratie

Wanneer je een nieuwe smartphone inclusief abonnement aanschaft, krijg je een BKR-registratie. Het Bureau Kredietregistratie (BKR) noteert dit als lening wat gevolgen kan hebben voor het afsluiten van andere leningen of het kopen van een huis. Bij de aanschaf van een refurbished smartphone, al dan niet met abonnement, vervalt deze BKR-registratie.