De loodgieter Delft deelt drie slimme manieren om water te besparen

Water besparen kan in de toekomst steeds meer noodzakelijk worden in de wereld. Op dit moment hebben wij in Nederland nog geen tekort aan water maar dit kan snel gaan veranderen. Door klimaatverandering krijgen we met steeds hogere temperaturen te maken op aarde. In verschillende delen van de wereld ondervinden mensen hier al de nadelige gevolgen van. Een tekort aan vers water zorgt voor de noodzaak om extra zuinig met water om te gaan. Een besparing van water realiseren kan op verschillende manieren. Pak je het echter slim aan dan realiseer je hiermee het meeste resultaat. De loodgieter Delft deelt daarom drie slimme manieren om water te besparen. Hiermee ben je in staat om de grootste waterbesparing te realiseren.

Zuinige toiletten
Wist je dat het toilet één van de grootste waterverbruikers is in een gemiddelde Nederlandse woning? Oudere modellen toiletten kunnen tot wel 30 liter water per spoelbeurt gebruiken. Door deze grote hoeveelheid water kan het doorspoelen van een toilet verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30 procent van het totale waterverbruik in de woning. Een slimme manier om te besparen is natuurlijk om de activiteiten waarbij het meeste water wordt verbruikt het eerste aanpakken. De nieuwere modellen toiletten verbruiken allemaal al een stuk minder water. Deze hebben onder andere een kleiner waterreservoir en twee spoelopties. Je kan hierdoor met veel of weinig water het toilet doorspoelen. De allernieuwste moderne modellen gaan nog een stapje verder. Deze toiletten spoelen door met water dat onder druk staat. Hierdoor is nog maar een kleine 5 tot 7 liter water per spoelbeurt nodig.

Zuinige douchekoppen
Een andere activiteit in huis die verantwoordelijk is voor een groot deel van het waterverbruik in huis is het nemen van een douche. Op dit verbruik zou je kunnen besparen door simpelweg een paar minuten minder lang onder de douche te staan. Het is echter niet nodig om in te leveren op je relaxende minuten onder de douche in de ochtend. Er is namelijk een slimme manier om op dit waterverbruik te besparen. Je kan de loodgieter Delft een extra zuinige douchekop laten installeren. Waar een normale douchekop tot wel 12 tot 13 liter water per minuut verbruikt kan je dit terugdringen naar 10 liter per minuut met een zuinige variant. Dit is een besparing van 20 procent terwijl je net zolang onder de douche kan blijven staan.

Zuinige wasmachine
De derde water verslindende activiteit waarop we met een slimme manier kunnen besparen is het wassen van kleding. Hiermee kan tot wel 15 procent van het totale waterverbruik aan toegeschreven worden. Een gemiddeld huishouden zet ongeveer 300 keer per jaar de wasmachine aan. Vooral gezinnen met meerdere kinderen gaan ver over dit aantal heen om het gemiddelde omhoog te halen. Zij kunnen enorm op water besparen wanneer ze een zuinige wasmachine zouden kopen. Deze apparaten verbruiken niet alleen minder water, maar ook minder elektriciteit waardoor je dus een dubbele besparing kan realiseren.

Lees meer tips op: loodgietersdelft.nl

One Reply to “De loodgieter Delft deelt drie slimme manieren om water te besparen”

  1. Goede tips! Naast zuinige douchekoppen is het natuurlijk ook een goede tip om vooral wat minder lang te douchen. Hier kan ook veel op worden bezuinigd. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar heeft ook financiële voordelen.

    Groet,

    Freek

Comments are closed.