Een avondje uit. Duur? Dat hoeft niet!

Ieder mens heeft op z’n tijd wel eens zin in een avondje uit. Of je nu uitgebreid gaat dineren, een filmpje pakt of tot diep in de nacht gaat dansen, niets is lekkerder dan even de dagelijkse stress opzij te zetten. Zelf ben ik een groot fan van een avondje de kroeg in met vrienden, maar op z’n tijd duik ik ook het Amsterdamse nachtleven om eens flink door te halen. In mijn studententijd heb ik een aantal goede manieren uitgevonden hoe je de avond toch zo betaalbaar mogelijk kunt houden. In dit artikel zet ik een aantal tips voor je op een rijtje om te besparen op een dagje uit.

Dagje uit

Via Kortingscode vind ik regelmatig kortingsdeals op pretparken, restaurants en weekendjes weg. Voor degenen die dit een leuke besteding van hun vrije tijd vinden is dit wel een echte aanrader hoor. Zo ben ik eens met mijn zus, neefje en nichtje goedkoop een dagje uit naar Duinrell geweest. Via Telegraaf Tickets scoorde ik daar eens 2 tickets voor de prijs van 1!.

Bioscoopkaartjes

Een leuke avondbesteding vind ik altijd nog de trip naar een bioscoop. Ook hier kun je vaak veel op besparen. Winkels als Kruidvat en Albert Heijn geven vaak bij een bepaald bedrag een voucher mee voor het 2e kaartje gratis. Deze vouchers zijn soms best lang geldig! Zo trakteer je nog eens iemand op een avondje uit, zonder voor al te hoge kosten te moeten opdraaien.

Gratis naar binnen

Dit is misschien wel de meest onderschatte tip en vaak veel simpeler voor elkaar te krijgen dan je denkt. Via verschillende websites zoals Guestzone je jezelf op de gastenlijst laten zetten voor de bekendste feesten. Soms moet je hier een prijsvraag voor winnen, soms is het ook een kwestie van “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Kost je niks! En je loopt nog zo langs de rij ook.

Happy Hour

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar met een beetje navraag doen in je buurt kom je al gauw op een paar kroegen die het eeuwenoude happy hour nog in stand houden. Tijden variëren nogal eens, maar zodra je een leuke stamkroeg hebt gevonden zit je geramd! Of hou thuis een BYO borrel, ook gezellig.

Maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf eenvoudige cocktail recepten maken!

Concerten

Voor concerten gebruik ik vaak de eerder genoemde gastenlijst truc, maar het loont ook om op ticketsites als Viagogo te kijken of er geen concertkaartjes in de uitverkoop zijn. Marktplaats is ook een goede tip, maar pas hier wel mee op! Koop alleen kaartjes gekocht bij officiële kanalen en geen e-tickets. Dit zijn vaak kopieën en daar hebben we niets aan.

Wij zijn heel erg benieuwd naar andere bespaartips die de lezers van Tipsvoorbesparen nog hebben als het aankomt op uitgaan. Laat het ons weten in de reacties! Bekijk ook eens de tips uit deze verschillende bespaarwijzers. Hier staan tips in zéér uiteenlopende categorieën. Heel veel uitgaansplezier toegewenst!